Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναζητούνται κίνητρα για την αγορά κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από το EFSF

Αναζητούνται κίνητρα για την αγορά κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από το EFSF
Η συζήτηση στην ΕΕ για τη διεύρυνση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, κυριαρχεί στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες.
Αν και δεν έχουν γίνει σαφείς ακόμη οι όροι πάνω στους οποίους εργάζονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρει - παραπέμποντας σε πληροφορία από αξιωματούχο της Ευρωζώνης - ότι η συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη περιλαμβάνει και την αγορά από το Ταμείο κρατικών ομολόγων των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης ή τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους από το Ταμείο στις χώρες αυτές για να ξαναγοράσουν το χρέος τους από τη δευτερογενή αγορά.
Το ΕΤΧΣ θα μπορούσε να προσφέρει μία τιμή λίγο υψηλότερη από αυτή της δευτερογενούς αγοράς, ώστε να ενθαρρύνει τους κατόχους ομολόγων να τα πουλήσουν.
Η συγκατάθεση της Γερμανίας στην πρόταση της επαναγοράς δεν είναι δεδομένη, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά σημειώνουν ότι εξετάζεται σοβαρά από αξιωματούχους της χώρας. Η Γερμανία θέλει, σε αντάλλαγμα, να υπογράψουν όλες οι χώρες της ΕΕ ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης