Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία- Ελεύθερα αφέθηκαν τα δύο στελέχη της Goodyear που κρατούνταν "όμηροι" από εργάτες της εταιρείας

Γαλλία- Ελεύθερα αφέθηκαν τα δύο στελέχη της Goodyear που κρατούνταν
Σε «σύλληψη» δύο στελεχών της επιχείρησης προχώρησαν οι εργάτες ως κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων τους
(upd) Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σε εργοστάσιο της εταιρείας Goodyear στη βόρεια Γαλλία, καθώς δύο υψηλόβαθμα στελέχη της πέρασαν τη νύκτα της Δευτέρας όμηροι των εργατών.
Ωστόσο τελικά οι γαλλικές αστυνομικές αρχές κατάφεραν να απελευθερώσουν τα δύο διευθυντικά στελέχη, μετά από διαπραγματεύσεις με τους συνδικαλιστές της επιχείρησης.
Συγκεκριμένα η Goodyear προσπαθεί να πουλήσει ή να κλείσει την εν λόγω μονάδα εδώ και πέντε χρόνια, στο οποίο εργάζονται 1.250 άτομα με αποτέλεσμα να έχει γίνει εμβληματική για τις εργατικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία και η «σύλληψη» των δύο στελεχών από τους εργαζόμενους «αναγέννησε» μια κοινή – παλαιότερα – συνδικαλιστική πρακτική στη χώρα.
Οι «συλλήψεις» διευθυντικών στελεχών συνήθως κρατούν από λίγες ώρες μέχρι δύο ημέρες.
Τιμωρούνται από το γαλλικό δίκαιο με φυλάκιση έως και πέντε ετών και πρόστιμο 75.000 ευρώ, στο βαθμό που το στέλεχος ή ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα αφεθεί ελεύθερος εντός μίας εβδομάδας.
Συνήθως, ωστόσο, οι εργάτες δεν προσάγονται και επί της ουσίας προσπαθούν να παρέχουν διευκολύνσεις στα στελέχη τα οποία κρατούν «ομήρους» ώστε να μην υποφέρουν.
Ο Μίκαελ Βαμέν, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος, δήλωσε στην εφημερίδα Courrier Picard ότι τα δύο στελέχη της Goodyear αρνήθηκαν στρώματα και κουβέρτες τα οποία τους προσφέρθηκαν.
«Τα γεγονότα είχαν κάποιες στιγμές μεγαλύτερη ένταση, άλλες ήταν ήρεμα, πάντως δεν υπήρξε καμία ένδειξη μικροπρέπειας», δήλωσε ο Μισέλ Ντεγί, διευθυντής της μονάδας, σε δημοσιογράφους οι οποίοι εισήλθαν στο εργοστάσιο.
Ο Μπερνάρ Γκλεσέρ, επίσης «όμηρος», δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις όσο βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρείας.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης