Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολογία Πάπα Φραγκίσκου για τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης στην εκκλησία- "Είναι η ντροπή της εκκλησίας"

Απολογία Πάπα Φραγκίσκου για τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης στην εκκλησία-
Παράλληλα η επιτροπή του ΟΗΕ έχει αρχίσει την εξέταση αξιωματούχων του Βατικανού για τις χιλιάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από μέλη του κλήρου της Καθολικής Εκκλησίας
Σε μια απολογία για τα πολυάριθμα σκάνδαλα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας προέβη ο Πάπας Φραγκίσκος, χαρακτηρίζοντας τα ντροπή για την εκκλησία, στο κήρυγμά του κατά την πρωινή λειτουργία στην κατοικία της Αγίας Μάρθας.
«Νιώθουμε ντροπή; υπάρχουν τόσα σκάνδαλα που δεν θέλω να τα αναφέρω ένα, αλλά τα γνωρίζουν όλοι» δήλωσε.
Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε ότι «έχουν κοστίσει πολλά χρήματα, αλλά είναι απλά το σωστό» και απέδωσε ευθύνες σε επισκόπους, ιερείς και λαϊκούς για αυτή την «ντροπή της Εκκλησίας».
Αυτά τα πρόσωπα, τόνισε, δεν έχουν κανένα δεσμό με τον Θεό, αλλά μόνο μια θέση στην ιεραρχία της Εκκλησίας.
Σημειώνεται ότι επιτροπή του ΟΗΕ έχει αρχίσει την εξέταση αξιωματούχων του Βατικανού για τις χιλιάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από μέλη του κλήρου της Καθολικής Εκκλησίας.
Είναι η πρώτη φορά που η Αγία Έδρα υπερασπίζεται τον εαυτό της δημόσια για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Θύματα σημειώνουν ότι ευελπιστούν η ακρόαση της επιτροπής του ΟΗΕ, η οποία μεταδίδεται ζωντανά, να δώσει ένα τέλος στο «εκκλησιαστικό απόρρητο».
Ο πάπας Φραγκίσκος είχε ανακοινώσει το Δεκέμβριο ότι επιτροπή του Βατικανού θα αναλάβει τη μάχη με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εντός της Εκκλησίας, αναλαμβάνοντας επίσης την αρωγή στα θύματα.


bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης