Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - Την παραίτηση του πρωθυπουργού Ε. Letta ζητεί το κόμμα του Μ. Monti

Ιταλία - Την παραίτηση του πρωθυπουργού Ε. Letta ζητεί το κόμμα του Μ. Monti
Μένουν να εξακριβωθούν οι προθέσεις της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και της Νέας Κεντροδεξιάς, των δύο μεγαλύτερων κομμάτων οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση
Το κεντρώο κόμμα "Επιλογή Πολιτών", το οποίο έχει ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Monti, κάλεσε το απόγευμα της Τρίτης τον νυν πρωθυπουργό της χώρας Enrico Letta να παραιτηθεί.
«Ο Letta είναι ένας άνδρας με μεγάλη πείρα και ευαισθησία. Είμαι βέβαιος ότι κατανοεί και ο ίδιος την ανάγκη να γυρίσουμε πραγματικά σελίδα, ξεκινώντας μια νέα φάση της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας , με μια νέα κυβέρνηση και με διαφορετικό πρωθυπουργό», δήλωσε ο Andrea Romano εκπρόσωπος της SC στην ιταλική Βουλή.
Ο κ. Romano πρόσθεσε ότι «εύχεται ο Letta να επιδείξει την ευαισθησία που τον διέκρινε σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία. Να συμβάλει στο να αρχίσει μια νέα φάση, θέτοντας στην διάθεση του προέδρου και το πρωθυπουργικό του αξίωμά του».
Η Επιλογή Πολιτών είναι το μικρότερο από τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του κεντροαριστερού ιταλού πρωθυπουργού.
Μένουν να εξακριβωθούν οι προθέσεις της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο, των δύο μεγαλύτερων κομμάτων οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση.
Αναλυτές τονίζουν ότι η ανακοίνωση της Επιλογής Πολιτών αποσκοπεί σαφώς στην αντικατάσταση του κ. Letta με τον νέο γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, με την ίδια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης