Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικές συνομιλίες Βορείου και Νοτίου Κορέας

Ιστορικές συνομιλίες Βορείου και Νοτίου Κορέας
Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο εδώ και επτά χρόνια
Ιστορικές χαρακτηρίζονται οι συνομιλίες που είχαν σήμερα, έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια, Βόρειος και Νότιος Κορέα, αναζητώντας τρόπους να βελτιώσουν τους δεσμούς τους, ενώ σημειώνεται Νότιος Κορέα και ΗΠΑ ετοιμάζονταν για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, που έχουν εξοργίσει τη Βόρεια Κορέα.
Η συνάντηση, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters, πραγματοποιήθηκε με ασυνήθιστη ταχύτητα και μεγάλη μυστικότητα, έπειτα από πρόταση των βορειοκορεατών, ένα από τα πιο πρόσφατα αντιφατικά παραδείγματα της Βόρειας Κορέα, που περιελάμβανε μια απότομη ακύρωση της πρόσκλησης για απεσταλμένος των ΗΠΑ.
Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν σε ένα χωριό στα σύνορα των δύο χωρών, χωρίς προκαθορισμένη ατζέντα και συζητήθηκαν θέματα όπως οι επανενώσεις οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του Κορεατικού Πολέμου (1950-53), σύμφωνα με αξιωματούχο της Νοτίου Κορέας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόλις μία εβδομάδα πριν τις προγραμματισμένες επανενώσεις οικογενειών, που θεωρείται πολύ σημαντικό ανθρωπιστικό γεγονός από τους Νοτιοκορεάτες.
Βεβαίως, η Βόρειος Κορέα έχει απειλήσει ότι θα τις ακυρώσει, εξαιτίας της εκτόξευσης ενός αμερικανικού πυραύλου κοντά στη χερσόνησο της Κορέας, ενώ και οι κοινές ασκήσεις μεταξύ Νοτιοκορεατών και Αμερικανών θεωρούνται από τους βορειοκορεάτες πρόβα πολέμου, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για ασκήσεις ρουτίνας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης