Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε διαπραγματεύσεις Microsoft - Orange για συνεργασία μέσω Dailymotion

tags :
Σε διαπραγματεύσεις Microsoft - Orange για συνεργασία μέσω Dailymotion
Αφορούν στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών και όχι προσπάθεια πώλησης του Dailymotion, στο οποίο πλειοψηφικό πακέτο μετοχών κατέχει η Oranfge
Σε διαπραγματεύσεις για συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange φέρεται να βρίσκεται η Microsoft.
Στην εν λόγω συνεργασία εμπλέκεται και το Dailymotion, το video portal του οποίου το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών κατέχει η Orange, όμως όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Orange, Stéphane Richard, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές διεργασίες, οι συνομιλίες αφορούν τη στενότερη συνεργασία με τη Microsoft και όχι την προσπάθεια πώλησης του Dailymotion.
Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία, όπως επισήμανε, θα επιχειρηθεί μεγαλύτερη διείσδυση στην αμερικανική αγορά.
Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν η Orange είχε επιχειρήσει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του Dailymotion στην αμερικανική αγορά, μία κίνηση που θα ανταγωνιζόταν ευθέως το YouTube.
Σύμφωνα με τον Stéphane Richard, οι συνομιλίες συνεχίζονται και η επίτευξη συμφωνίας δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί, ενώ χαρακτήρισε την όποια συμφωνία επιτευχθεί, πρωτίστως «βιομηχανική» και σε κάθε περίπτωση η γαλλική εταιρεία θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών του Dailymotion.
Το Dailymotion, σημειωτέον, ιδρύθηκε το 2005 και έχει την έδρα του στο Παρίσι, ενώ σήμερα κατατάσσεται 12ο στην παγκόσμια λίστα των video-sharing sites.
Η Yahoo είχε επιχειρήσει την απόκτησή του πέρυσι, κίνηση που μπλοκαρίστηκε από τις γαλλικές αρχές, αφού το γαλλικό δημόσιο παραμένει μειοψηφικός μέτοχος (κατέχει το 28,4% των μετοχών) της France Telecom-Orange, ιδιοκτήτριας του Dailymotion.
Η Yahoo σχεδίαζε την απόκτηση του 75% των μετοχών του Dailymotion που κοστολογούνταν στα 300 εκατ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης