Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν ο Juncker - Έλαβε 382 ψήφους, έναντι 245 του Barnier

tags :
Επίσημος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν ο Juncker - Έλαβε 382 ψήφους, έναντι 245 του Barnier
O Juncker θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Schulz
Yποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν αναδείχθηκε και επισήμως ο πρώην πρόεδρος του Λουξεμβούργου, J. C. Juncker.
Ο Juncker εκλέχθηκε υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, με 382 ψήφους έναντι 245 του Eπιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Michel Barnier κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ που διεξήχθη στο Δουβλίνο.
Την υποψηφιότητα του Juncker έχουν στηρίξει επισήμως τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
O πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα αναμετρηθεί για την θέση του προέδρου της Κομισιόν με τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Μartin Schulz.
Το κόμμα που θα κερδίσει τις ευρωεκλογές θα έχει τον πρώτο λόγο για να διασφαλίσει τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του προς την Luxemburger Wort, ο Juncker εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του στηρίζεται από τη Γερμανία και την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά «σημαντικό μήνυμα» η στήριξη τόσο από τις βόρειες όσο και από τις νότιες χώρες της Ευρώπης.
«Δεν είμαι υποψήφιος καμίας συγκεκριμένης περιοχής, αλλά όλης της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Παρόμοια είναι και η «ανάγνωση» των αναλυτών, οι οποίοι διακρίνουν ισχυρό ρεύμα υπέρ του Juncker.
Και όπως ο ίδιος δηλώνει: «Δέχομαι ενθάρρυνση από όλη την Ευρώπη... Στόχος μου είναι να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης