Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xαλαρώνει τους όρους για τις συναλλαγές τιτλοποιημένου χρέους η ΕΕ - Barnier - «Δεν θα επαναληφθεί η καταστροφή των subprime»

Xαλαρώνει τους όρους για τις συναλλαγές τιτλοποιημένου χρέους η ΕΕ - Barnier - «Δεν θα επαναληφθεί η καταστροφή των subprime»
Οι τιτλοποιήσεις καλής ποιότητας θα βάλουν μπροστά τις μηχανές χρηματοδότησης...
Σε χαλάρωση των κανόνων που διέπουν τη διαδικασία πώλησης τιτλοποιημένου χρέους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Η ΕΕ θα προχωρήσει στη χαλάρωση των κανόνων που αφορούν στην πώληση τιτλοποιημένου χρέους" δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου, Michel Barnier.
"Οι κεφαλαιακοί κανόνες που καθιστούν ακριβή διαδικασία για τράπεζες και ασφαλιστικές να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες του τιτλοποιημένου χρέους θα χαλαρώσουν", διευκρίνισε ο Barnier, σε μια απόπειρα να μειωθεί στο ελάχιστο κάθε κίνδυνος να ξεσπάσει μια νέα "καταστροφή που συνδέεται με την αγορά των subprime δανείων".
"Υπάρχουν τιτλοποιήσεις κακής ποιότητας και τιτλοποιήσεις καλής ποιότητας. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε την αγορά των καλών τιτλοποιήσεων. Δεν θα ανοίξουμε την πόρτα σε καμία καταστροφή...", εξήγησε, στη συνέχεια, ο επίτροπος.
"Οι τιτλοποιήσεις καλής ποιότητας θα βάλουν μπροστά τις μηχανές χρηματοδότησης, δηλαδή αυτό που χρειάζονται οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Χωρίς χρηματοδότηση, δεν μπορεί να υπάρξει απασχόληση και ανάπτυξη", έσπευσε να επισημάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης