Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Wal-Mart μηνύει τη Visa - Την κατηγορεί ότι καθορίζει τις τιμές χρέωσης των λιανοπωλητών σε συμφωνία με τις τράπεζες

tags :
Η Wal-Mart μηνύει τη Visa - Την κατηγορεί ότι καθορίζει τις τιμές χρέωσης των λιανοπωλητών σε συμφωνία με τις τράπεζες
Ζητάει αποζημίωση 15 δισ. δολαρίων
Η Wal-Mart, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων παγκοσμίως, μηνύει τη Visa την οποία κατηγορεί ότι σε συνεννόηση με τις τράπεζες καθορίζουν τις τιμές με τις οποίες χρεώνουν τους λιανοπωλητές.
Σύμφωνα με τη Wal-Mart, ο καθορισμός των τιμών της Visa της κοστίζει τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια σε ζημιές και ζητάει ως αποζημίωση τρεις φορές αυτό το ποσό, ήτοι 15 δισ. δολάρια.
Η Visa, η MasterCard και μεγάλες τράπεζες κατέληξαν σε προσωρινή διευθέτηση με πολλούς εμπόρους λιανικής πώλησης τον Ιούλιο 2012, καθώς οι εταιρείες πιστωτικών καρτών συμφώνησαν να καταβάλουν έως και 7,25 δισ. δολάρια και να μειώσουν τα τέλη που χρεώνουν τα καταστήματα.
Ο διακανονισμός αυτός εγκρίθηκε από έναν ομοσπονδιακό δικαστή τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ωστόσο, πολλοί λιανοπωλητές, τόσο μεγάλες και μικρές εταιρείες, επέκριναν τον συμβιβασμό, υποστηρίζοντας ότι δεν τους αποζημιώνει επαρκώς για τη ζημία που υπέστησαν.
Μερικές μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Wal-Mart, Target και η Amazon, δεν συμμετείχαν στον συμβιβασμό.
Η μήνυση της Wal-Mart, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην πολιτεία Αρκάνσας, όπου εδρεύει, την Πέμπτη, είναι το επόμενο βήμα στη δικαστική μάχη που κρατάει περισσότερο από οκτώ χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης