Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 295 οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα - Παραδέχθηκαν λάθος στην αρχική καταμέτρηση οι αρχές - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Στους 295 οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα - Παραδέχθηκαν λάθος στην αρχική καταμέτρηση οι αρχές - Τουλάχιστον δύο νεκροί
Βυθίστηκε πλοίο με 477 επιβάτες, κυρίως μαθητές


(upd) Σε 295 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη βύθιση πλοίου που μετέφερε 477 επιβάτες, κυρίως μαθητές, στη νοτιοδυτική ακτή της Νότιας Κορέας, ενώ τουλάχιστον δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σημειώνεται ότι οι τοπικές αρχές παραδέχθηκαν λάθος καταμέτρηση των διασωθέντων σε προηγούμενους απολογισμούς που έδωσαν στη δημοσιότητα, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για αύξηση των θυμάτων.
Νωρίτερα ο υφυπουργός Ασφάλειας Λι Γκουένγκ Ογκ είχε ανακοινώσει τη διάσωση 328 ανθρώπων και ότι αγνοιύνταν 100 άτομα.
Στην επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 34 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής.
Το οχηματαγωγό μετέφερε 477 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και 150 χιλιόμετερα.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το οχηματαγωγό να έχει πάρει κλίση με την πλώρη μέσα στο νερό, ενώ υπερίπταται πλήθος ελικοπτέρων.
Το οχηματαγωγό έπλεε προς το νησί Ζεζού και εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ιντσεόν (δυτική Νότια Κορέα) και το τουριστικό νησί Ζεζού.
Οι μαθητές πήγαιναν εκδρομή στο Ζεζού, το οποίο επονομάζεται «η νοτιοκορεατική Χαβάη».
Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούσθηκε ένας "ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος".

(Πρώτη ενημέρωση 08:25, 16 Απριλίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης