Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πρόστιμο 50.000 ρούβλια σε νεαρό που έβαψε τα μαλλιά του στα χρώματα της Ουκρανίας... δήλωσε τρανσέξουαλ

Ρωσία: Πρόστιμο 50.000 ρούβλια σε νεαρό που έβαψε τα μαλλιά του στα χρώματα της Ουκρανίας... δήλωσε τρανσέξουαλ
Στο δικαστήριο, ο Netesov αρνήθηκε ότι το χρώμα των μαλλιών του είχε σκοπό μια δήλωση διαμαρτυρίας, λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει ούτε την Ουκρανία ούτε τον ρωσικό στρατό, ανέφερε το Mediazona

Για «δυσφήμιση» του ρωσικού στρατού κατηγορήθηκε νεαρός που συνελήφθη στα τέλη Απριλίου λόγω των μαλλιών του, που είναι βαμένα σε μπλέ, πράσινο και κίτρινο με ευθεία αναφορά στα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας.
Ο νεαρός, όχι μόνο δεν βρήκε το δίκιο του για την επίθεση που δέχθηκε αλλά κρίθηκε ένοχος από τις 3 Μαΐου, και σύμφωνα με σημερινή (20/5) ανακοίνωση του δικαστηρίου, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 50.000 ρούβλια (553 δολάρια), όπως  μετέδωσε το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mediazona.
Οι φωτογραφίες του Netesov που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν από κοντινή απόσταση τα μαλλιά του 25χρονου βαμμένα με βαθύ μπλε, πράσινο και κίτρινο χρώμα. Το μπλε και το κίτρινο είναι τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

STANISLAV.jpg

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση για τη στάση τους κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, με περισσότερα από 900 άτομα να κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα.

 

Στο δικαστήριο, ο Netesov αρνήθηκε ότι το χρώμα των μαλλιών του είχε σκοπό μια δήλωση διαμαρτυρίας, λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει ούτε την Ουκρανία ούτε τον ρωσικό στρατό, ανέφερε το Mediazona. Ο νεαρός είπε ότι βάφει τα μαλλιά του σε έντονα χρώματα εδώ και χρόνια.
Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Νετέσοφ για σχόλιο επί του προστίμου. 

 

Επίθεση και ξύλο

Η υπόθεση εναντίον του Μοσχοβίτη ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστους καθώς επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του αργά το βράδυ.
Οι δράστες έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο και τον γρονθοκόπησαν σπάζοντας του ένα του δόντι, είπε ο Νετέσοφ στη ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, που παρακολουθεί την καταστολή φωνών που επικρίνουν το Κρεμλίνο και όσους στοχοποιούνται επειδή εναντιώνονται στον πόλεμο.

 

Όταν ο 25χρονος πήγε στην αστυνομία για να υποβάλει μήνυση, οι αστυνομικοί είδαν τα μαλλιά του και τον κατηγόρησαν με βάση την νομοθεσία περί «δυσφήμισης» του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με το Mediazona.

Οι αξιωματικοί έδωσαν επίσης στον Νετέσοφ μια κλήση να παρουσιαστεί σε ένα στρατιωτικό γραφείο στρατολόγησης. Στη συνέχεια ο νεαρός τους αποκάλυψε ότι είναι τρανσέξουαλ και μετά ακύρωσαν την κλήση, τόνισε το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mediazona.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης