Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα – Στους 150 και επισήμως οι νεκροί από το ναυάγιο

Νότια Κορέα – Στους 150 και επισήμως οι νεκροί από το ναυάγιο
Από επιβάτη η πρώτη κλήση στις Αρχές για την κλίση του πλοίου!
Στους 150 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το πλοίο, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου της Νότιας Κορέας.
Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η πρώτη κλήση που έγινε στις Αρχές προκειμένου να αναφερθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με το πλοίο και ότι αυτό έχει πάρει κλίση έγινε από επιβάτη – μαθητή του πλοίου.
Όπως μεταδίδει το CNN η πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης έγινε από το κινητό ενός μαθητή, ο οποίος ανέφερε «βοηθήστε μας, το πλοίο βουλιάζει».
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η πρώτη κλήση κινδύνου από μέλος του πληρώματος πραγματοποιήθηκε 3 λεπτά αργότερα.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προσπάθειες των δυτών προκειμένου να ανασυρθούν οι σοροί και των υπόλοιπων αγνοουμένων, οι οποίοι βρίσκονται στο τρίτο και τέταρτο κατάστρωμα του πλοίου.
Αρκετά μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, σε σχέση με τις ενέργειές τους από τη στιγμή που το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση.
Υπενθυμίζεται πως από τους 476 επιβαίνοντες, διασώθηκαν οι 174, ενώ οι υπόλοιποι που μέχρι πρότινος αναφέρονταν ως αγνοούμενοι, πλέον θεωρούνται νεκροί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης