Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα - Η Βόρειος Κορέα πρέπει να εξαφανιστεί σύντομα

Ν. Κορέα - Η Βόρειος Κορέα πρέπει να εξαφανιστεί σύντομα
Εντείνεται η πολεμική ρητορική από αμφότερες τις δύο χώρες
Εντείνεται η πολεμική ρητορική μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, με τελευταίο δείγμα τις δηλώσεις Νοτιοκορεάτη αξιωματούχου, σήμερα, Δευτέρα, ότι η Βόρεια Κορέα «πρέπει να εξαφανιστεί σύντομα».
Τα σχόλια, στα οποία πιθανώς θα απαντήσει αναλόγως σκληρά και η Πιονγιάνγκ, είναι αποτέλεσμα μιας σειράς σεξιστικών και ρατσιστικών σχολίων της Βόρειας Κορέας εναντίον των ηγετών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Πιονγιάνγκ παρομοίασαν την πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκεν-Χάι, με «γριά πόρνη» και τον πρόεδρο Ομπάμα με «μαϊμού», σχόλια που αποδοκιμάστηκαν τόσο από τη Ν. Κορέα όσο και από τις ΗΠΑ.
Όπως σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της Ν. Κορέας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στη Σεούλ, η Βόρειος Κορέα δεν είναι πραγματικό κράτος και ότι υφίσταται χάρη σε ένα μόνο πρόσωπο, αναφερόμενος στον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν.
Πρόσθεσε ακόμη ότι στη Β. Κορέα δεν υφίστανται ανθρώπινα δικαιώματα και δημόσιες ελευθερίες.
Σημειώνεται ότι η Νότιος Κορέα έχει επικρίνει εντόνως τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της Β. Κορέας, συμπεριλαμβανομένων πρόσφατων πυραυλικών δοκιμών, αλλά και εν όψει προετοιμασιών για τέταρτη πυρηνική δοκιμή.
Ωστόσο, τα σχόλια της Σεούλ, σήμερα, είναι περισσότερο σκληρά από άλλοτε. Η Ν. Κορέα προσπαθεί να αποφεύγει δημόσιες δηλώσεις σχετικά με οτιδήποτε θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως κατάρρευση της κυβέρνησης της Β. Κορέας, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης από την Πιονγιάνγκ.
Από την πλευρά της Πιονγιάνγκ, οι σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ν. Κορέας έχουν ενταθεί μετά τη συνάντηση, τον περασμένο μήνα, του αμερικανού προέδρου Ομπάμα με την ομόλογό του της Ν. Κορέας, Παρκ, στη Σεούλ.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Ομπάμα είχε επισημάνει ότι ίσως έφθασε η ώρα να ληφθούν περαιτέρω μέτρα εναντίον της Β. Κορέας και ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη για να υπερασπιστούν τους συμμάχους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης