Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία – Στο... μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Apple, Google και Amazon για αθέμιτες πρακτικές

Ιταλία – Στο... μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Apple, Google και Amazon για αθέμιτες πρακτικές
Κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και 5 εκατ. ευρώ η κάθε μία
Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ιταλίας έχουν μπει οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple, Google και Amazon, αλλά και η γαλλική εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Gameloft, για πιθανές αθέμιτες πρακτικές.
Από την έρευνα θα καταδειχθεί αν οι τέσσερις αυτές εταιρείες εξαπάτησαν πελάτες ανακοινώνοντας δωρεάν εφαρμογές για κινητά, όταν στην πραγματικότητα είναι αναγκαία η αγορά για να συνεχίσουν να παίζουν έπειτα από ένα σημείο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αρχής ανταγωνισμού.
«Οι καταναλωτές θα μπορούσαν να σκεφθούν εσφαλμένα ότι τα παιχνίδια ήταν εντελώς δωρεάν και ότι σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να ξέρους εκ των προτέρων το συνολικό κόστος των παιχνιδιών», σημειώνει η αρχή ανταγωνισμού.
Η Apple αρνήθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ η Gameloft σημειώνει ότι εξετάζει την υπόθεση, χωρίς να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.
Όσον αφορά τις Google και Amazon, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει επικοινωνία για να σχολιάσουν το θέμα.
Σύμφωνα πάντως με εκπρόσωπο της αρχής ανταγωνισμού, η έρευνα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε επτά με οκτώ μήνες και πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί σε κάθε μία εταιρεία είναι 5 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα έρχεται έπειτα από μια παρόμοια κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις αρχές του έτους, όταν ζήτησε από τις εταιρείες να επανεξετάσουν τους κανόνες σχετικά με εφαρμογές που ανακοινώνουν ότι διαθέτουν δωρεάν, αλλά εν συνεχεία είναι απαραίτητο να υπάρξει αγορά τους, χρεώνοντας αυτόματα τις πιστωτικές κάρτες των καταναλωτών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης