Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τόνωση της ανάπτυξης και μεταναστευτικό οι βασικές προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ

Τόνωση της ανάπτυξης και μεταναστευτικό οι βασικές προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ
Η ιταλική προεδρία ξεκινάει από 1η Ιουλίου
Η τόνωση της ανάπτυξης, η μεταναστευτική πολιτική και η ενέργεια είναι οι τρεις βασικές προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ που ξεκινά την 1η Ιουλίου.
 Σύμφωνα με την παρουσίαση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ιταλίας στην ΕΕ, Στέφανο Σανίνο, η ιταλική προεδρία θα εργαστεί με βάση τρεις βασικούς άξονες: την «Ευρώπη των ευκαιριών», που αφορά όλα τα οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα , την «Ευρώπη των δικαιωμάτων», με τα θέματα που σχετίζονται με τη Δικαιοσύνη και τις εσωτερικές υποθέσεις και την «παγκόσμια Ευρώπη», που αφορά τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ.
Επιπλέον, η Ιταλία επιθυμεί να δώσει ώθηση στην απασχόληση και στην πραγματική οικονομία, προωθώντας τη βιομηχανική πολιτική και την ψηφιακή οικονομία. Από την άποψη της ενιαίας αγοράς , η Ιταλία επιθυμεί να ολοκληρώσει την «Ενιαία Πράξη Αγοράς 2» και να εξετάσει τα πιθανά επόμενα βήματα.
Εξάλλου, η ιταλική προεδρία θα επικεντρωθεί στον τομέα της Δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της μετανάστευσης.
«Αυτό το ζήτημα αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για την ΕΕ», εξήγησε ο Σ. Σανίνο. «Η μετανάστευση συνιστά ένα από τα δυσκολότερα θέματα. Το κλειδί για την επίτευξη προόδου είναι να ξεφύγουμε από την αντιπαράθεση και την εκτόξευση αλληλοκατηγοριών και να προχωρήσουμε προς τη λογική της συνεργασίας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης