Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προεδρικές… διαστάσεις λαμβάνει το πρόστιμο στην BNP Paribas - Επιστολή διαμαρτυρίας του F. Hollande στον B. Obama!

tags :
Προεδρικές… διαστάσεις λαμβάνει το πρόστιμο στην BNP Paribas - Επιστολή διαμαρτυρίας του F. Hollande στον B. Obama!
"Άδικο και δυσανάλογα μεγάλο το πρόστιμο στη γαλλική τράπεζα"
Σε επίπεδο… προέδρων έχει αναχθεί το πρόστιμο – μαμούθ των ΗΠΑ στη BNP Paribas, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος με επιστολή του προς τον B. Obama, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το δυσθεώρητο πρόστιμο.
Με τη γαλλική κυβέρνηση να αναλαμβάνει πλήρως την υπερασπιστική γραμμή της BNP Paribas, o F. Hollande με επιστολή του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, εκφράζει την ανησυχία του για το πρόστιμο – μαμούθ, ύψους 10 δισ. δολαρίων, που αναμένεται να επιβληθεί στη γαλλική τράπεζα.
Να σημειωθεί πως η BNP Paribas κατηγορείται για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων έναντι του Ιράν και του Σουδάν.
Ο F. Hollande επισημαίνει παράλληλα, πως το επιβληθέν πρόστιμο είναι άδικο και δυσανάλογα μεγάλο.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα θα εξεταστεί και στο περιθώριο της επικείμενης συνάντησης των δύο προέδρων την Πέμπτη το βράδυ στο Παρίσι.
Να σημειωθεί, πως παρόμοιες δηλώσεις έχει πραγματοποιήσει τόσο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Laurent Fabius.

Προειδοποιήσεις από την S&P
Σε «CreditWatch Negative» θέτει την αξιολόγηση «Α+» της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, στον απόηχο του πρόστιμου – μαμούθ των 10 δισ. δολαρίων.
Ειδικότερα, μετά την επιβολή προστίμου ύψους 10 δισ. δολαρίων από τις αμερικανικές αρχές, ο οίκος S&P θέτει σε «CreditWatch Negative» την αξιολόγηση της «Α+» της γαλλικής τράπεζας.
Σύμφωνα με την ανάλυση του αμερικανικού οίκου, το πρωτοφανές πρόστιμο αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στην BNP Paribas, καθώς θα επιφέρει δυσμενή αποτελέσματα στην κεφαλαιοποίηση της τράπεζας.
Μάλιστα, η S&P καθιστά πιθανή την επιβολή και νέων προστίμων, εξαιτίας της παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων έναντι του Ιράν και έτερων κρατών.
Καταλήγοντας, επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «Α+» της πιστοληπτικής ικανότητας της BNP Paribas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης