Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαιωνίζεται η κόντρα Ιταλίας και… Μoody’s - Απάντηση της Ρώμης στο «αρνητικό» outlook των ιταλικών τραπεζών

Διαιωνίζεται η κόντρα Ιταλίας και… Μoody’s - Απάντηση της Ρώμης στο «αρνητικό» outlook των ιταλικών τραπεζών
Χθες, η Μοody's επιβεβαίωσε το "αρνητικό" outlook του ιταλικού banking
Την παραδοσιακή διαμάχη με τους οίκους αξιολόγησης διατήρησε η Ιταλία, καθώς μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Moody’s, σχετικά με την ποιότητα των ιταλικών assets, η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας δήλωσε επαρκώς προετοιμασμένη για τα επικείμενα stress tests της ΕΚΤ.
«Είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι» διαμήνυσε ο αναπληρωτής διοικητής της Bank of Italy, Salvatore Rossi, μιλώντας στο CNBC.
«Οι ιταλικές τράπεζες έχουν δουλέψει σκληρά, προκειμένου να διορθώσουν την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού» συμπλήρωσε ο S. Rossi. «Έχουν αυξήσει κατά πολύ τις προβλέψεις και παράλληλα, έχουν προβεί σε επαρκείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου» τόνισε παράλληλα.
Σημειώνεται πως χθες, Τρίτη, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές των ιταλικών τραπεζών, εξαιτίας της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της ποιότητας των assets αλλά και της συρρικνούμενης κερδοφορίας.
Όπως εξήγησε, η εύθραυστη οικονομία και η χαμηλή πιστωτική ζήτηση δεν συμβάλλουν στην ανόρθωση του ιταλικού banking.
Παράλληλα, η Moody’s εκτίμησε πως οι προβλέψεις για τις ιταλικές τράπεζες τους επόμενους 12 – 18 μήνες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.
Επιπλέον, οι πιέσεις στην τραπεζική κερδοφορία θα διατηρηθούν και το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται πως το 2013 οι ιταλικές τράπεζες είχαν καταγράψει ζημιές ύψους 20,6 δισ. ευρώ.
Καταλήγοντας, η Moody’s υπογράμμισε πως το «αρνητικό» outlook αντανακλά και τους ευρωπαϊκούς τραπεζικούς μηχανισμούς, οι οποίοι μετακυλύουν το κόστος διάσωσης από τους φορολογούμενους στους μετόχους και τους καταθέτες.
Σημειώνεται πως η Ιταλία χαίρει της αξιολόγησης «Baa2» με «σταθερό» outlook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης