Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα στη Microsoft ξεκίνησε η κινεζική κυβέρνηση – Την κατηγορεί για μονοπωλιακές πρακτικές

Έρευνα στη Microsoft ξεκίνησε η κινεζική κυβέρνηση – Την κατηγορεί για μονοπωλιακές πρακτικές
Απροσδόκητες επισκέψεις στα γραφεία της εταιρείας σε Πεκίνο, Σαγκάη, Καντόν και Ξενγκτού
Επίσημη έρευνα στη Microsoft ξεκίνησε η κινεζική κυβέρνηση για μονοπωλιακές πρακτικές.
Αν και ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι λόγοι για την έναρξη της έρευνας, ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρεπει να σχετίζονται με μονοπωλιακές πρακτικές.
«Πιθανότατα πρόκειται για έρευνα σχετική με το μονοπώλιο, με βάση τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχουμε», σημειώνει αναλυτής στην εφημερίδα China Daily.
Ερευνητές της κινεζικής κυβέρνησης πραγματοποίησαν ξαφνικές και απροειδοποίητες επισκέψεις σε γραφεία της Microsoft σε Πεκίνο, Σαγκάη, Καντόν και Ξενγκτού.
Οι έρευνες αυτές έρχονται δύο μήνες μετά την απαγόρευση χρησιμοποίησης του νέου λειτουργικού συστήματος της εταιρείας Windows 8 σε όλους τους επίσημους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της χώρας για λόγους ασφαλείας.
Άλλωστε, πριν από μερικές εβδομάδες, σε ειδική εκπομπή σε σταθμό της κρατικής τηλεόρασης CCTV ειδικοί υποστήριζαν ότι τα Windows 8 είχαν χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση εμπιστευτικών πληροφοριών από κινέζους πολίτες.
Οι έρευνες προς το παρόν δεν έχουν επηρεάσει τα σχέδια της αμερικανικής εταιρείας να λανσάρει στην Κίνα την κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Xbox One τον Σεπτέμβριο, σε συνεργασία με την κυβερνητική εταιρεία τηλεπικοινωνιών China Telecom και την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης