Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Ρέντσι (ιταλός πρωθυπουργός): Η τρόικα είναι άρνηση της πολιτικής, δεν τη χρειάζεται η Ιταλία

Μ. Ρέντσι (ιταλός πρωθυπουργός): Η τρόικα είναι άρνηση της πολιτικής, δεν τη χρειάζεται η Ιταλία
Απαντά εμμέσως σε σχόλιο του διευθυντή της εφημερίδας «La Repubblica» για πιθανή έλευση της τρόικας στην Ιταλία
Άρνηση της πολιτικής χαρακτηρίζει την τρόικα ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «La Repubblica» σημειώνει ότι η χώρα του δεν τη χρειάζεται.
Σύμφωνα με τον Μ. Ρέντσι, η κυβέρνησή του «δεν πρόκειται να αυξήσει τους φόρους» και δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να τηρήσει «τη δέσμευση για μείωση των δαπανών του δημοσίου κατά 16 δισ. ευρώ».
Αναφερομενος στη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ εκτιμά ότι «η Ιταλία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την υπερβεί» και υπογραμμίζει, αντιθέτως, ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να μπορέσει να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση».
Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν θεωρεί ότι το ερχόμενο φθινόπωρο η Ιταλία μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρή κοινωνική ένταση λόγω της δύσκολης οικονομικής φάσης που διέρχεται.
Οι δηλώσεις του ιταλού πρωθυπουργού, σύμφωνα με αναλυτές, αποτελού έμμεση απάντηση σε σχόλιο του ιδρυτή της εφημερίδας «La Repubblica», Εουτζένιο Σκάλφαρι, ο οποίος είχε αναφερθεί χθες Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, σε πιθανή έλευση της τρόικας στην Ιταλία.
Σημειώνεται ότι ο Σκάλφαρι είχε επισημάνει ότι «ο Ρέντσι δεν κατάφερε να δώσει νέα πνοή στην κατανάλωση με τις μηνιαίες φορολογικές ελαφρύνσεις των 80 ευρώ υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων. Η προσπάθειά του απέτυχε», για να προσθέσει ότι «ίσως η Ιταλία να πρέπει να τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης