Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Σήμερα ορκίζεται ο πρόεδρος Santos, για την ανανέωση της θητείας του

Κολομβία: Σήμερα ορκίζεται ο πρόεδρος Santos, για την ανανέωση της θητείας του
Ο πρόεδρος Santos θα πρέπει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για οριστική συμφωνία ειρήνης με την Farc
Αντιπροσωπείες 73 χωρών έχουν καταφτάσει στην Κολομβία για την ορκωμοσία του προέδρου Juan Manuel Santos, ο οποίος επανεξελέγη στην θέση του προέδρου, για δεύτερη φορά, τον Ιούνιο.
Οι Κολομβιανοί ψηφοφόροι έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Santos και επιβράβευσαν τις προσπάθειές του για συμφωνία ειρήνης με την αριστερή εξτρεμιστική οργάνωση ανταρτών Farc, προσπάθειες που ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2011.
Η Κολομβία έχει υποστεί πενήντα χρόνια εσωτερικών συγκρούσεων, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 χιλ. πολιτών.
Πλέον, με ανανεωμένη τη θητεία του, ο πρόεδρος Santos, καλείται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την Farc, η οποία έχει ακόμα 7,5 χιλ. ενεργά μέλη, αλλά και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ειρήνη, με την National Liberation Army, μια μικρότερη ομάδα ανταρτών, με περίπου 2,5 χιλ. μέλη.
Η δυσκολία για τον πρόεδρο έγκειται στο ότι οι πολίτες πρέπει, επίσης, να αποδεχτούν τις συμφωνίες, και άρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός, ώστε να κρατήσει τις ισορροπίες.
Και όλα αυτά, ενώ δέχεται ισχυρή κριτική από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Οι συνομιλίες με την Farc θα ξεκινήσουν πάλι στις 17 Αυγούστου, αλλά ως τότε και μέχρι την επίτευξη οριστικής συμφωνίας, ο στρατός είναι σε επιφυλακή.
«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί ο πιο γρήγορος δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας είναι η περιφρούρηση της επικράτειάς μας, καθόλη τη διαπραγματευτική διαδικασία», τόνισε ο Santos.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης