Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όχι» του Β. Obama σε χερσαία επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ - Βενιζέλος: Στηρίζουμε τις αεροπορικές επιχειρήσεις

«Όχι» του Β. Obama σε χερσαία επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ - Βενιζέλος: Στηρίζουμε τις αεροπορικές επιχειρήσεις
Ανθρωπιστική βοήθεια προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο Ιράκ απέκλεισε εκ νέου ο Barack Obama.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών τζιχαντιστών, ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης.
«Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να βοηθήσουμε το Ιράκ» σημείωσε, χαιρετίζοντας τη συνέχιση των αεροπορικών διαδρομών.
Παράλληλα, προανήγγειλε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον ιρακινό λαό, ο οποίος υπόκειται στη βιαιότητα των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι έχουν κυριαρχήσει στις βόρειες περιοχές του Ιράκ.
Σημειώνεται πως τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράκ χαιρετίζουν τόσο η Γαλλία όσο και η Αυστραλία.
Μάλιστα, το Παρίσι αναμένεται να εφοδιάσει με όπλα τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ.

Παρέμβαση Βενιζέλου
«Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η ραγδαία προέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Εκφράζουμε και πάλι  τον αποτροπιασμό μας  για την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίων των Χριστιανών, των Κούρδων, των Σιιτών και των άλλων θρησκευτικών και εθνικών ομάδων του Ιράκ» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.
«Η κλιμακούμενη αυτή βίαιη και  ακραία δράση που στοχεύει στην υπονόμευση της σταθερότητας, της εδαφικής ακεραιότητας  και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των κοινοτήτων στο Ιράκ είναι προφανώς αδιέξοδη και προκαλεί μια νέα τραγωδία» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Στηρίζουμε τις προσπάθειες των εταίρων μας που στοχεύουν στην ανακοπή της ραγδαίας προέλασης των τζιχαντιστών και εκφράζουμε, βεβαίως, την αμέριστη στήριξή μας στην ιρακινή Κυβέρνηση, στο φίλο ιρακινό λαό και στις θρησκευτικές και εθνοτικές κοινότητες της χώρας που υφίστανται τις συνέπειες της εξτρεμιστικής αυτής δράσης» κατέληξε ο Ευ. Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης