Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα τρέψει σε φυγή μεγάλες τράπεζες – Καταστρώνουν σχέδια μεταφοράς δραστηριοτήτων στην Ιρλανδία

FT: Έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα τρέψει σε φυγή μεγάλες τράπεζες – Καταστρώνουν σχέδια μεταφοράς δραστηριοτήτων στην Ιρλανδία
Citigroup Inc, Morgan Stanley και Bank of America Corp είναι μεταξύ των τραπεζών που εξετάζουν την Ιρλανδία ως εναλλακτική λύση
Προληπτικά σχέδια για να μετακινήσουν ορισμένες από τις δραστηριότητές τους σε χώρες όπως η Ιρλανδία, αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ε.Ε., επεξεργάζονται ορισμένες από τις πιο σημαντικές τράπεζες της Wall Street, επισημαίνει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Μεταξύ των τραπεζών που εξετάζουν να μεταφέρουν στην Ιρλανδία ορισμένες από τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη, είναι οι Citigroup Inc, Morgan Stanley και Bank of America Corp.
Στο δημοσίευμα τονίζεται, ωστόσο, ότι οι σχεδιασμοί αυτοί βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ενώ επισημαίνεται ότι δεν ήταν διαθέσιμα στελέχη των τραπεζών προκειμένου να σχολιάσουν επί του θέματος.
Σημειώνεται ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να διοργανώσει δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε. εάν το Συντηρητικό Κόμμα κερδίσει στις εκλογές του 2015.
Πάντως, το ενδεχόμενο να εξέλθει της Ε.Ε. η Βρετανία, η έκτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, δημιουργεί ανησυχίες σε παράγοντες του Σίτι, του χρηματοοικονομικού κέντερου που εισφέρει περί το ένα δέκατο της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1973.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης