Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιπλέον πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν στη BP για το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικό

Επιπλέον πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν στη BP για το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικό
Βαριά αμέλεια και απερισκεψία της εταιρείας στην υπόθεση αποφάνθηκε δικαστής σε αστική δίκη
Η πετρελαϊκή εταιρεία BP αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμα ύψους 18 δισ. δολαρίων, σχετικά με την υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικό , το 2010.
«Βαριά αμέλεια και απερισκεψία», επέδειξε η BP, στην συγκεκριμένη περίπτωση, απεφάνθη Αμερικανός δικαστής, κατά τη διάρκεια αστικής δίκης, ενώ η εταιρεία είχε προηγουμένως παραδεχτεί την ενοχή της, σε ποινική δίκη, σε 14 ποινικά ατυχήματα.
Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Eric Holder, τόνισε ότι η δίωξη της BP στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους παγκόσμιους κολοσσούς.
Ειδικότερα, τόνισε πως «αυτή η υπόθεση, η οποία αποτελεί προσωπικό στοίχημα της καλύτερης νομικής ομάδας των ΗΠΑ, ενώ σηματοδοτεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αναζητήσει τη δικαιοσύνη στο όνομα του αμερικανικού λαού», ενώ συμπλήρωσε ότι «είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα λειτουργήσει ως ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας για όποιον μπαίνει στον πειρασμό να θυσιάσει την ασφάλεια και το περιβάλλον στην επιδίωξη του κέρδους».
Στην BP έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο περίπου 42 δισ. δολάρια σε άλλες νομικές υποθέσεις, ωστόσο αναμένεται να προβεί σε έφεση της απόφασης που επιρρίπτει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης