Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, υπό τον φόβο του πληθωρισμού – Στο -0,21% o Dow Jones, o Nasdaq +0,29%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, υπό τον φόβο του πληθωρισμού – Στο -0,21% o Dow Jones, o Nasdaq +0,29%
Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Μεικτά πρόσημα παρουσίασαν τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει προσηλωμένο στη νομισματική πολιτική.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,21% στις 39.431 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε πτώση -0,02% στις 5.221 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,29% στις 16.388 μον.
Capture_169.JPG
Στο ταμπλό, ράλι 74,4% πραγματοποίησε η μετοχή της GameStope, εν μέσω φημολογίας για επιστροφή στα κοινωνικά δίκτυα του Keith Gil, o oποίος είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ράλι των meme stocks το 2021 με τον λογαριασμό «Roaring Kitty».

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενόψει και της έκθεσης του δείκτη τιμών καταναλωτή την ερχόμενη Τετάρτη.
Οι traders ελπίζουν ότι η επιστροφή στις αυξήσεις των επιτοκίων είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός τραπεζιού, παρά τη σωρεία υψηλότερων από το αναμενόμενο προβολών περί του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.
Οι αυξήσεις τιμών τον Απρίλιο θα χρησιμεύσουν ως βασικός δείκτης για το εάν οι μετοχές θα παραμείνουν σε σταθερή βάση μετά από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη σεζόν κερδών α’ τριμήνου.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν βοηθήσει τις μετοχές να παραμείνουν ανθεκτικές, παρά την υπέρβαση του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με τη Factset, το 92% των εταιρειών του S&P 500 θα έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι την Παρασκευή, με σχεδόν το 80% των εταιρειών να ξεπερνούν τις προβλέψεις της Wall Street.
«Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη έχουν γίνει πολύ απαισιόδοξες και το εκτεταμένο beat-and-raise κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς φαίνεται να αποτελεί καταλύτη ανάκαμψης» έγραψε την Παρασκευή ο αναλυτής της Barclays, Venu Krishna.

Στα μάκρο, οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό και τις τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν τον Απρίλιο ενώ οι προσδοκίες για την αγορά εργασίας αποδυναμώθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Fed Νέας Υόρκης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί με ρυθμό 3,3% κατά τον επόμενο χρόνο.
Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Νοέμβριο.
Τους προηγούμενους μήνες οι προσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού σε διάστημα ενός έτους βρίσκονταν στο 3%.
Στο 3,3% διαμορφώθηκαν και οι προσδοκίες για την αύξηση των τιμών των κατοικιών, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης