Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν μετανιώνει που συναίνεσε στο δημοψήφισμα για τη Σκοτία ο βρετανός πρωθυπουργός, Cameron – Ήταν η μόνη νόμιμη επιλογή

Δεν μετανιώνει που συναίνεσε στο δημοψήφισμα για τη Σκοτία ο βρετανός πρωθυπουργός, Cameron – Ήταν η μόνη νόμιμη επιλογή
Στόχο έντονης κριτικής έχει αποτελέσει ο βρετανός πρωθυπουργός, για κακή διαχείριση του θέματος τους τελευταίους μήνες
Αμετανόητος που συναίνεσε στο δημοψήφισμα για τη Σκοτία δηλώνει ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ εν αναμονή της έκβασης του δημοψηφίσματος.
Σε συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου σημειώνει ότι δεν είχε άλλη επιλογή, τονίζοντας ότι έπρεπε να διαλέξει.
«Θα μπορούσα να πω ότι, ναι, μπορεί να γίνει αυτό το δημοψήφισμα και αυτός είναι ο δρόμος για να γίνει νόμιμα και δίκαια, ή θα μπορούσαν να έχω διαλέξει άλλο δρόμο, να κρύβομαι και να λέω ότι δεν μπορεί να γίνει η δημοσκόπηση», σημειώνει.
Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει γίνει δέκτης έντονης κριτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διαχείριση του θέματος τους τελευταίους μήνες, ότι έχει φέρει πολύ κοντά στη νίκη όσους υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Σκοτίας.
Σημειώνεται ότι έχει υποσχεθεί, μαζί με τον ηγέτη των Εργατικών, Ed Miliband και τον ηγέτη των Φιλελευθέρων, Nick Clegg, ότι θα δώσει περισσότερες εξουσίες στη Σκοτία αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, κάτι που έχει ενοχλήσει ένα σημαντικό μέρος του κόμματός του.
Για πολλούς, αυτές οι υποσχέσεις της τελευταίας ώρας καταδεικνύουν την απελπισία και την κακή διαχείριση του θέματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το βράδυ δίνουν προβάδισμα στο «όχι», αν και όλες καταδεικνύουν τη δυναμική ώθηση υπέρ της ανεξαρτησίας.
Το «όχι», σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προηγείται με τέσσερις μονάδες έναντι του «ναι», γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες εκείνων που υπερασπίζονται την παραμονή της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ακόμη ότι ένα ποσοστό μεταξύ 6 και 14% των ψηφοφόρων δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, ποσοστό που αποτελεί κλειδί για την έκβαση του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης