Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι Ευρωπαίοι κλιμακώνουν σκόπιμα την ένταση βλέποντας τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ουκρανίας

Κρεμλίνο: Οι Ευρωπαίοι  κλιμακώνουν σκόπιμα την ένταση βλέποντας τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ουκρανίας
Σύμφωνα με τον Peskov, επί του παρόντος, «η στιγμή είναι κρίσιμη»
Οι δυτικές χώρες κλιμακώνουν σκόπιμα τις εντάσεις αφού αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο ολικής κατάρρευσης για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov το Σάββατο 11/5.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο VGTRK ότι  οι προκλητικές δηλώσεις των δυτικών πολιτικών είναι «μια σκόπιμη κλιμάκωση της έντασης».
«Οι Ευρωπαίοι τα έχουν χάσει, καθώς βλέπουν ότι η κατάσταση αλλάζει γρήγορα και στην πραγματικότητα φαίνεται η προοπτική για την πλήρη κατάρρευση για τους Ουκρανούς», είπε ο Peskov.
«Γι’ αυτό και οι ίδιοι έχουν αναβάσει τους τόνους υπέρβάλλοντας όσον αγορ΄ατην κατάσταση».
Σύμφωνα με τον Peskov, επί του παρόντος, «η στιγμή είναι κρίσιμη».
«Φυσικά, είναι άκρως προκλητική συμπεριφορά  από την πλευρά των Ευρωπαίων», κατέληξε ο Peskov.
Τους τελευταίους μήνες, δυτικοί πολιτικοί έχουν κάνει διφορούμενες δηλώσεις.
Για παράδειγμα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron κάνει ολοένα και συχνότερες δηλώσεις σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ερμηνεύοντας την με μια ιδέα πρόκλησης «στρατηγικής ασάφειας» στις σχέσεις με τη Ρωσία.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron δήλωσε ότι το Λονδίνο δεν έχει αντίρρηση σε χτυπήματα του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα.
Η Ρωσία επανέλαβε ότι η άμεση εμπλοκή των δυτικών χωρών στη σύγκρουση στην Ουκρανία εθα ανοίξει το σενάριο για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης.
Σε απάντηση στις επιθετικές δηλώσεις της Δύσης, η Μόσχα ξεκινά ασκήσεις πυραύλων για να εξασκήσει την πιθανή χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης