Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η ανάπτυξη της οικονομίας – Αύξηση 1,5% του ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2014

Ιρλανδία: Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η ανάπτυξη της οικονομίας – Αύξηση 1,5% του ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2014
Tο δεύτερο τρίμηνο του 2014 η ιρλανδική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% έναντι του πρώτου τριμήνου και με ρυθμό 7,7% έναντι του δεύτερου τριμήνου του 2013

Συνεχίστηκε η ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας, της γρηγορότερα αναπτυσσόμενης στην Ευρώπη, το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η ιρλανδική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% έναντι του πρώτου τριμήνου και με ρυθμό 7,7% έναντι του δεύτερου τριμήνου του 2013.
Η οικονομική ανάπτυξη της Ιρλανδίας ήταν απογοητευτική τα τελευταία χρόνια και κάτω των προσδοκιών της κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, οι εξαγωγές οδήγησαν την ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο, όπως και οι επενδύσεις, που ενισχύθηκαν κατά 9,1%.
Ωστόσο, η κληρονομιά των υψηλών οφειλών από στεγαστικά δάνεια, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και οι υψηλότεροι φόροι οδήγησαν σε μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, η οποία αυξήθηκε μόλις κατά 0,3% από το πρώτο τρίμηνο.
Ως αποτέλεσμα της δυναμικότερης ανάπτυξης, τα έσοδα από φόρους ενισχύθηκαν, γεγονός που κάνει πιθανότερο να επιτύχει η κυβέρνηση τους στόχους μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2015 από το υψηλό άνω του 30% του ΑΕΠ το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης