Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Bill Gates στην κορυφή της λίστας του Forbes για 21η συνεχή χρονιά - Στα 2,20 τρισ. δολ. η περιουσία των 400 πλουσιότερων στις ΗΠΑ

Ο Bill Gates στην κορυφή της λίστας του Forbes για 21η συνεχή χρονιά - Στα 2,20 τρισ. δολ. η περιουσία των 400 πλουσιότερων στις ΗΠΑ
Toν Bill Gates ακολουθούν ο Warren Buffet, διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway και ο Larry Ellison
Ο Bill Gates βρίσκεται για 21η διαδοχική χρονιά, στην πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς.
Ειδικότερα ο ιδρυτής της Microsoft με περιουσία 81 δισ. δολάρια καταλαμβάνει την πρώτη θέση της λίστα και για το 2014.
Toν Bill Gates ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο Warren Buffet  διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, με καθαρή περιουσία 67 δισ. δολάρια, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Larry Ellison, ιδρυτής της Oracle, με καθαρή περιουσία 50 δισ. δολάρια.
Eντωμεταξύ ο ιδρυτής του Facebook, Μark Zuckerberg, είναι πλέον ο 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, με την περιουσία του να εκτοξεύεται στα 34 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 15 δισ. δολαρίων σε σχέση με πέρυσι.
Αξιοσημείωτο είναι ότι συνολικά οι τετρακόσιοι Αμερικανοί που βρίσκονται στη λίστα του Forbes έχουν περιουσία που αντιστοιχεί στα 2,20 τρισ. δολάρια, δηλαδή 270 δισ. περισσότερα από την περσινή χρονιά.
Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι οι 303 από τους 400 της λίστας είδαν την αξία των περιουσιών τους να σημειώνει άνοδο το 2014.
Ειδικότερα λόγω της ανόδου στην χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, οι εκατομμυριούχοι γίνονται ακόμα πλουσιότεροι.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η κατώτατη τιμή εισόδου στη λίστα είναι τα 1,55 δισ. δολάρια, ενώ περίπου 113 δισεκατομμυριούχοι έμειναν εκτός λίστας το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης