Τελευταία Νέα
Διεθνή

SOS για την Αργεντινή εκπέμπει η Fitch - Όσο περισσότερο διαρκέσει η χρεοκοπία, τόσο θα πλήττεται η οικονομία

SOS για την Αργεντινή εκπέμπει η Fitch - Όσο περισσότερο διαρκέσει η χρεοκοπία, τόσο θα πλήττεται η οικονομία
Η ύφεση δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί ούτε για το τρέχον έτος, 2014, αλλά ούτε και για το επόμενο, 2015
Βαραίνει την οικονομία της Αργεντινής αλλά και το νόμισμά της η αβεβαιότητα αναφορικά με τη διάρκεια και την έκβαση της χρεοκοπίας της χώρας, όπως προειδοποιεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα έκθεσή του.
Σύμφωνα με τη Fitch, το γεγονός πως η Αργεντινή χθες Τρίτη έχασε ακόμη μια πληρωμή κουπονιού για αναδιαρθρωμένο ομόλογο επαναφέρει στο προσκήνιο τις αυξημένες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, η νομική διαμάχη του Μπουένος Άιρες με τα hedge funds έχει άκρως δυσεπίλυτο χαρακτήρα, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα.
Η Fitch στην εν λόγω έκθεσή της χαρακτηρίζει ορατή τη δυσκολία του Μπουένος Άιρες να εξυπηρετήσει το χρέος του, μετά τις αποφάσεις - καταπέλτη του αμερικανικού δικαστηρίου.
Εάν η χρεοκοπία της Αργεντινής διαρκέσει για παρατεταμένη χρονική περίοδο, ο αντίκτυπος στην οικονομία της θα είναι σοβαρός. Η ύφεση δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί ούτε για το τρέχον έτος, 2014, αλλά ούτε και για το επόμενο, 2015.
"Η έξοδος από το καθεστώς χρεοκοπίας αποτελεί κλειδί για την αξιολόγηση της Αργεντινής", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης