Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Cavusoglu (τούρκος ΥΠΕΞ): Μη ρεαλιστική χερσαία στρατιωτική επιχείρηση μόνο από την Τουρκία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

M. Cavusoglu (τούρκος ΥΠΕΞ): Μη ρεαλιστική χερσαία στρατιωτική επιχείρηση μόνο από την Τουρκία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Ανακοίνωσε τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας μεταξύ των συνόρων της με τη Συρία
Δεν πρέπει να αναμένεται ότι η Τουρκία θα ηγηθεί μόνη σε μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, διεμήνυσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Παράλληλα, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Άγκυρα με τον νέο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Jen Stoltenberg, ανακοίνωσε τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας μεταξύ των συνόρων της Τουρκίας και της Συρίας.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία δέχεται ισχυρές πιέσεις να προχωρήσει σε περισσότερες ενέργειες για να βοηθήσει τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται τους τζιχαντιστές στην στρατηγική συριακή πόλη, Κομπάνι.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει τώρα περί το ένα τρίτο της πόλης έπειτα από τη διεξαγωγή σκληρών μαχών.
Επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προχωρούν προς το κέντρο της πόλης από τις ανατολικές περιοχές της.
Παράλληλα, σημειώνει ότι 42 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο Κομπάνι, ενώ οι Κούρδοι έχασαν 15 μαχητές.
Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης, ενώ σύννεφα καπνού είναι ορατά πάνω από την πόλη.
Νωρίτερα, ο ηγέτης των Κούρδων στην πόλη Κομπάνι είχε αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές είχαν εισέλθει σε δύο ακόμη περιοχές της πόλης, μεταφέροντας βαρύ οπλισμό.
Η Τουρκία έχει σταθμεύσει άρματα μάχης κατά μήκος των συνόρων της προς την πόλη Κομπάνι, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση.
Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, «δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένεται από την Τουρκία να προχωρήσει σε χερσαία στρατιωτική επιχείρηση από μόνη της», προσθέτοντας ότι, όταν υπάρξει κοινή απόφαση, η Τουρκία δεν θα αρνηθεί να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης