Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αποστέλλει 300 στρατιωτικούς στο Ιράκ – Θα εκπαιδεύσουν τον στρατό στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Ισπανία: Αποστέλλει 300 στρατιωτικούς στο Ιράκ – Θα εκπαιδεύσουν τον στρατό στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται η σχετική έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο
Δέκα χρόνια μετά την απόσυρση των ισπανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, έπειτα από σχετική απόφαση του τότε πρωθυπουργού Θαπατέρο, τον Απρίλιο του 2004, η ισπανική κυβέρνηση θα αποστείλει στη χώρα περί τους 300 στρατιωτικούς, προκειμένου να τους βοηθήσουν στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Οι στρατιωτικοί δεν θα εμπλακούν στον πόλεμο, αλλά ρόλος τους είναι να εκπαιδεύσουν τον ιρακινό στρατό ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλα τμήματα στα βόρεια του Ιράκ, αλλά και στην όμορο χώρα Συρία.
Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να δώσει τη σχετική έγκριση.
Η αποστολή αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ,  για να μπει φρένο στην επέλαση των τζιχαντιστών, που τον Ιούνιο έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, Μοσούλη.
Παράλληλα, η χώρα έχει δώσει συγκατάθεση για τη χρήση των αεροπορικών της βάσεων στις πόλεις Κάντιθ και Σεβίλλη, όπως επίσης και του εναέριου και των θαλάσσιων τμημάτων προς βοήθεια της διεθνούς συμμαχίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Επίσης, έχει προσφέρει μεταγωγικά αεροπλάνα, όμως η Ισπανία δεν προτίθεται να αποστείλει αεροσκάφη προκειμένου να μετάσχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης