Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία επιδείνωση για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία – Στο -3,6% συρρικνώθηκε ο ZEW τον Οκτώβριο

Ραγδαία επιδείνωση για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία – Στο -3,6% συρρικνώθηκε ο ZEW τον Οκτώβριο
Έντονη η ανησυχία στην ευρωζώνη για τη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας
Δεν έχουν τέλος τα αρνητικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, με φόντο τη στασιμότητα στην ευρωζώνη και τις αρνητικές επιπτώσεις από την οικονομική κόντρα με τη Ρωσία.
Δραματική είναι η επιδείνωση που κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Οκτώβριο.
Ο δείκτης ZEW υποχώρησε στο -3,6%, έναντι 6,9 τον Σεπτέμβριο.
Οι αναλυτές έπεσαν πολύ έξω στις εκτιμήσεις τους, καθώς ανέμεναν συρρίκνωση του δείκτη στο +1.
Μεγάλη είναι η επιδείνωση και στον δείκτη τρεχουσών συνθηκών, ο οποίος συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο στο 3,2 από 15 τον Σεπτέμβριο.
Ο επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης του ινστιτούτου Clemens Fuest, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters πως δεν αποκλείεται η Γερμανία να καταγράφει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο.
Παράλληλα εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για την επιμονή στην πολιτική λιτότητας.
Η ανησυχία στην ευρωζώνη είναι αυξημένη, καθώς όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, η γερμανική οικονομία, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή της Ευρώπης, φαίνεται πως ξεμένει από καύσιμα. 
Η γερμανική οικονομία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση. 
Αυτό αποτυπώνεται σε μια σειρά οικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα, όπως το επενδυτικό κλίμα, η βιομηχανική παραγωγή.
Με φόντο την επιδείνωση της οικονομίας σε ευρωζώνη και Γερμανία, εντείνονται οι πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων από την ΕΚΤ, μέσω της αγοράς κρατικών ομολόγων, ενδεχόμενο στο οποίο αντιδρά το Βερολίνο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης