Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημάδι απελπισίας: Η Ουκρανία παράγγειλε έξι νέα ραντάρ TRML-4D αξίας 100 εκατ. ευρώ στην Γερμανία και τα θέλει... χτες!

Σημάδι απελπισίας: Η Ουκρανία παράγγειλε έξι νέα ραντάρ TRML-4D αξίας 100 εκατ. ευρώ στην Γερμανία και τα θέλει... χτες!
Τα ραντάρ μας χρειάζονται επειγόντως στην ουκρανική αεράμυνα και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να παραδώσουμε όλα τα συστήματα φέτος, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hensoldt Oliver Dörre, αν και δεν γνωρίζει την πηγή των χρημάτων
Η γερμανική αμυντική βιομηχανία Hensoldt ανακοίνωσε στις 3 Μαΐου ότι θα προμηθεύσει στην Ουκρανία άλλα έξι ραντάρ TRML-4D μέχρι το τέλος του έτους.
Τα νέα ραντάρ αποτελούν μέρος ενός πακέτου παραγγελιών αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ [107 εκατομμύρια δολάρια], ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της, χωρίς να διευκρινίσει από πού προέρχονται πραγματικά τα χρήματα.
«Τα ραντάρ μας χρειάζονται επειγόντως στην ουκρανική αεράμυνα και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να παραδώσουμε όλα τα συστήματα φέτος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hensoldt Oliver Dörre.
«Τα σχόλια των πελατών μας επιβεβαιώνουν πόσο σημαντική είναι η ταχεία διαθεσιμότητα των ραντάρ για την προστασία των πολιτών τους».
Το TRML-4D είναι ένα ενεργό ηλεκτρονικά σαρωμένο ραντάρ συστοιχίας επιτήρησης και απόκτησης στόχων με μέγιστη εμβέλεια 250 χιλιομέτρων και δυνατότητα παρακολούθησης έως και 1.500 στόχων ταυτόχρονα.

Το ραντάρ μπορεί επίσης να διαφοροποιήσει διάφορους τύπους εναέριων στόχων, εστιάζοντας σε πυραύλους κρουζ υψηλής ταχύτητας και χαμηλής πτήσης, καθώς και σε μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Το ραντάρ τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία με τις δυνάμεις του Κιέβου το 2022 ως μέρος του γερμανικού συστήματος αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T SLM.
Έκτοτε, αρκετά ραντάρ αυτού του τύπου έχουν καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.
Το καθεστώς του Κιέβου ζητά εδώ και μήνες περισσότερη αεράμυνα για να ενισχύσει την ουκρανική αεράμυνα ενόψει των αυξανόμενων ρωσικών επιθέσεων με drone και πυραύλους.
Τον Απρίλιο, η Γερμανία δήλωσε ότι σύντομα θα παράσχει στην Ουκρανία ένα ακόμη αμερικανικής κατασκευής σύστημα MIM-104 Patriot μεγάλης εμβέλειας καθώς και ένα επιπλέον σύστημα IRIS-T SLM.
Και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι η Ιταλία σχεδιάζει να προμηθεύσει ένα ιταλικής-γαλλικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας SAMP/T μεσαίου βεληνεκούς.
Αυτά τα ραντάρ και τα συστήματα αεράμυνας δεν θα βελτιώσουν την ουκρανική αεράμυνα απλώς και μόνο επειδή η χώρα είναι πολύ μεγάλη και ο ρωσικός στρατός είναι πολύ ικανός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης