Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama (πρόεδρος ΗΠΑ): Η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους θα είναι μακροχρόνια – Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις

tags :
Obama (πρόεδρος ΗΠΑ): Η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους θα είναι μακροχρόνια – Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις
Με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί κατά των τζιχαντιστών στην Kobane
Την εκτίμηση ότι η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους θα είναι μακροχρόνια καθώς και ότι δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις στον «πόλεμο» με τους τζιχαντιστές διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.
Αυτό υποστήριξε ο Obama κατά τη συνάντηση που είχε χθες στην Ουάσινγκτον με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων των 22 κρατών που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη εκστρατεία. Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις. Βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια. Όπως και οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική προσπάθεια, θα υπάρξουν ημέρες κατά τις οποίες θα σημειώσουμε πρόοδο και θα υπάρχουν άλλες ημέρες που θα μας φέρουν πίσω, ωστόσο ο διεθνής συνασπισμός είναι ενωμένος για μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πάντως στο μέτωπο της Kobane, όπου συνεχίζονται οι μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους Κούρδους και στους τζιχαντιστές, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί φαίνεται να αποδίδουν καθώς έχει ανακοπεί η προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως είπε ο Obama, κύριο μέλημα της συμμαχίας στην προκειμένη φάση, είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη συριακή, κουρδική πόλη Kobane αλλά και στην επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ.
Για αυτό το λόγο, όπως είπε ο πρόεδρος τω ΗΠΑ, ότι οι αεροπορικές επιδρομές στις παραπάνω περιοχές θα συνεχιστούν.
Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες δύο ημέρες η διεθνής συμμαχία έχει εξαπολύσει 21 αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων των τζιχαντιστών στην Kobane.
Πάντως και παρά την ανακοπή της προέλασης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, εκτιμάται ότι αυτοί ελέγχουν περίπου τη μισή πόλη


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης