Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 6,3% στις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Αύξηση 6,3% στις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών τον Σεπτέμβριο
Ο ρυθμός κατασκευής μονοκατοικιών αυξήθηκε κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο, ενώ για διαμερίσματα σε τουλάχιστον πενταώροφα κτήρια σημείωσε άνοδο 18,5%
Αύξηση 6,3% καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ, έπειτα από τη σημαντική πτώση που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.
Ο ετήσιος ρυθμός των συνολικών ενάρξεων κατασκευής κατοικιών αυξήθηκε στο 1,02 εκατ. τον τελευταίο μήνα, πολύ κοντά στις εκτιμήσεις της αγοράς και έναντι 957.000 τον Αύγουστο.
Ο ρυθμός κατασκευής μονοκατοικιών αυξήθηκε κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο, ενώ για διαμερίσματα σε τουλάχιστον πενταώροφα κτήρια σημείωσε άνοδο 18,5%.
Ο ρυθμός για τις συνολικές ενάρξεις κατασκευών ενισχύθηκε κατά 17,8% τον Σεπτέμβριο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013, γεγονός που σηματοδοτεί το ριμπάουν στην αγορά ακινήτων.
Ο ετήσιος ρυθμός οικοδομικών αδειών για νέες κατασκευές, σημάδι της μελλοντικής ζήτησης, ενισχύθηκε κατά 1,5%, στο 1,02 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο από 1 εκατομμύριο τον Αύγουστο.
Οι οικοδομικές άδειες για μονοκατοικίες υποχώρησε κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι άδειες για κτήρια τουλάχιστον πέντε ορόφων αυξήθηκε κατά 7%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης