Τελευταία Νέα
Διεθνή

MasterCard και Zwipe συνεργάστηκαν για τη δημιουργία καινοτόμας πιστωτικής κάρτας - Λειτουργεί με δακτυλικό αποτύπωμα

tags :
MasterCard και Zwipe συνεργάστηκαν για τη δημιουργία καινοτόμας πιστωτικής κάρτας - Λειτουργεί με δακτυλικό αποτύπωμα
Με στόχο να καταστήσουν τις πιστωτικές κάρτες πιο ασφαλείς και εύχρηστες 
Με στόχο την ανάπτυξη πιστωτικών καρτών με αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων συνεργάζονται η MasteCard και η νορβηγική νεοφυής εταιρεία Zwipe.
Εάν το project ευοδωθεί θα είναι η πρώτη κάρτα η οποία θα απαντά στο ζήτημα της ασφαλούς πληρωμής με… βιομετρική πιστοποίηση.
«Θα είμαστε σε θέση να ταυτοποίησουμε τον κάτοχο της κάρτας, χωρίς την χρήση κωδικών πρόσβασης ή αριθμών PIN.
H bβιομετρική ταυτοποίηση θα μας βοηθήσει να το επιτύχουμε αυτό», ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της MasterCard, Ajay Bhalla.
Ο τελευταίος συμπλήρωσε πως «ωστόσο, η πρόκλησή μας είναι να εξασφαλιστεί η τεχνολογία που θα προσφέρει ισχυρή ασφάλεια, αλλά και απλότητα της χρήσης, και ευκολία για τον πελάτη».
Στόχος είναι τα δεδομένα του κατόχου της κάρτας δακτυλικών αποτυπωμάτων να αποθηκεύονται κατευθείαν στην κάρτα, όχι σε μια εξωτερική βάση δεδομένων, ενώ το αποτύπωμα θα αντικαταστήσει την ανάγκη για μια καταχώρηση αριθμού PIN.
Το επίσημο λανσάρισμα της κάρτας είναι κοντά, καθώς η πιλοτική χρήση των εν λόγω καρτών από τους πελάτες της νορβηγικής τράπεζας Sparebanken DIN, κρίνεται άκρως επιτυχημένη.
«Οι κάτοχοι της κάρτας αγαπούν την ευκολία χρήσης της, με το πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας», δήλωσε ο Kim Humborstad, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zwipe, ενώ σχολίασε επίσης πως: «έχουμε και εξαιρετικά καλή αντίδραση από τους λιανοπωλητές που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης