Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περί τα 500 εκατ. δολάρια προσφέρει στην μάχη κατά των επιδημιών o Bill Gates: «Πρόσκληση για δράση ο Ebola!»

Περί τα 500 εκατ. δολάρια προσφέρει στην μάχη κατά των επιδημιών o Bill Gates: «Πρόσκληση για δράση ο Ebola!»
Για την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Ebola ο Gates έκανε λόγο για μια «κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της παγκόσμιας υγείας» 
Μια μεγάλη χρηματική δωρεά σχεδιάζει να προσφέρει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Bill Gates για την καταπολέμηση διαφόρων επιδημιών στις αναπτυσσόμενες χώρες .
Eιδικότερα ο επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι προτίθεται να προσφέρει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια στην μάχη κατά επιδημιών όπως η ελονοσία και ο Ebola.
Mάλιστα ο πρώην πρόεδρος της Microsoft, κάνοντας τη σχετική ανακοίνωση στο 63ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής στη Νέα Ορλεάνη, χαρακτήρισε τον ιό Ebola ως μια «πρόσκληση για δράση».
Όπως είπε ο Bill Gates το ίδρυμα που φέρει το όνομά του θα δαπανήσει περισσότερα 500 εκατομμύρια δολάρια «για να μειωθεί η εξάπλωση ασθενειών όπως η ελονοσία, η πνευμονία, η διάρροια και μια σειρά από παρασιτικές λοιμώξεις, που είναι οι κύριες αιτίες θανάτων και αναπηριών στις αναπτυσσόμενες χώρες».
Ο Bill Gates δήλωσε επίσης ότι εκτός από τη δέσμευση για τη σημαντική χρηματική δαπάνη, το ίδρυμα Gates έχει αυξήσει κατά 30% το ετήσιο ποσό χρηματοδότησης για την ελονοσία.
Για την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Ebola ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 4.900 ανθρώπους στη δυτική Αφρική από την αρχή του έτους, ο Gates είπε ότι είναι μια «κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της παγκόσμιας υγείας» επισημαίνοντας «την ανάγκη για μεγαλύτερες προσπάθειες στην αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα φάρμακα ασθενειών, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός».
Σύμφωνα με τον Bill Gates η εξάλειψη της ελονοσίας από τα μέσα αυτού του αιώνα είναι «ένας στόχος αναγκαίος όσο και εφικτός». «Δεν μπορούμε να το κάνουμε με μικρά βήματα.
Η ιστορία δείχνει ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η ελονοσία είναι να μπει ένα οριστικό τέλος» είπε. Αναφορικά με τη βοήθειά του στον αγώνα κατά της επιδημίας του ιού Ebola, to ίδρυμα Gates ανακοίνωσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο τη δωρεά 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης