Τελευταία Νέα
Διεθνή

Puma: Ανακοίνωσε συρρίκνωση 45% στα καθαρά κέρδη του γ' 3μήνου του 2014

tags :
Puma: Ανακοίνωσε συρρίκνωση 45% στα καθαρά κέρδη του γ' 3μήνου του 2014
Παρά τα ασθενή οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, η εταιρεία αθλητικών ειδών, υιοθέτησε βελτιωμένες εκτιμήσεις για το έτος χρήσης 
Στα 29 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Puma το γ’ τρίμηνο του 2014, καθώς η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών επένδυσε μεγάλα ποσά στην διαφήμιση των νέων προϊόντων της.
Τα κέρδη μπορεί να υπέστησαν συρρίκνωση (-45%), ωστόσο τα έσοδα κινήθηκαν αυξητικά, κατά 3,7%, στα 843 εκατ. ευρώ.
Η δραστηριότητα της εταιρείας συνέχισε να αναπτύσσεται σε όλες τις αγορές, με την ανάπτυξη στην Ασία ιδιαιτέρως δυναμική, ενώ εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, τα έσοδα από τις πωλήσεις ενισχυθήκαν κατά 6,4%.
Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 43%, στα 46 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας του αυξημένου κόστους διαφήμισης των νέων προϊόντων Forever Faster, αλλά και της συνεργασίας με την αγγλική ομάδα ποδοσφαίρου, Arsenal.
«Σε ένα καλό γ’ τρίμηνο, η Puma κατάφερε πωλήσεις, οριακά καλύτερες από τις αναμενόμενες», δήλωσε ο CEO, Bjoern Gulden, ενώ συμπλήρωσε πως «οι πωλήσεις των αθλητικών υποδημάτων ενισχύθηκαν για πρώτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια, και τα λειτουργικά κέρδη ήταν τα προσδοκώμενα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης