Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα, πρώτος σταθμός της περιοδείας Ομπάμα (ΗΠΑ) στην Ασία

Η Κίνα, πρώτος σταθμός της περιοδείας Ομπάμα (ΗΠΑ) στην Ασία
Θα έχει μακρές συνομιλίες με τον κινέζο ομόλογό του
Στο Πεκίνο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία, έφθασε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όπου θα έχει μακρές συνομιλίες με τον κινέζο ομόλογό Σι Τζίνπινγκ.
Εν συνεχεία ο αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στη Μιανμάρ και την Αυστραλία.
Κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, τον πρόεδρο Ομπάμα υποδέχθηκαν ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι και ο δήμαρχος του Πεκίνου Ουάνγκ Ανσούν.
Το Πεκίνο, όπου τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι πολύ υψηλά, έλαβε δραστικά μέτρα για να διαλύσει την πυκνή αιθαλομίχλη που σκεπάζει την πόλη, πριν φιλοξενήσει τη σύνοδο του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).
Ο Ομπάμα θα έχει συναντήσεις με τον νέο πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο, ενώ το απόγευμα θα εκφωνήσει ομιλία κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής του APEC.
Στο περιθώριο της συνόδου Ομπάμα και Σι θα συναντηθούν εκ νέου για σειρά συνομιλιών αύριο και μεθαύριο, «ειλικρινών και εκτενών» σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Η σχέση μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, «η πιο θεμελιώδης στον κόσμο σήμερα», σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρι, δοκιμάζεται από επιδεινούμενες εντάσεις: Σινική Θάλασσα, ηλεκτρονική πειρατεία, ανθρώπινα δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης