Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα… ύψη το κόστος των αμερικανικών επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους - Δυσθεώρητα τα ποσά που έχουν δαπανηθεί

Στα… ύψη το κόστος των αμερικανικών επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους - Δυσθεώρητα τα ποσά που έχουν δαπανηθεί
Μηδαμινά τα αποτελέσματα των αμερικανικών βομβαρδισμών
Το κόστος του αμερικανικού «μετώπου» εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους παραθέτει το Business Week.
Eνόσω ο Λευκός Οίκος εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία, το κόστος της «εκστρατείας» αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, επιβαρύνοντας σημαντικά τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
Μάλιστα, το κόστος εκλαμβάνεται ως ακόμη μεγαλύτερο, δεδομένων των μηδαμινών αποτελεσμάτων των αμερικανικών επιχειρήσεων.
Ας σημειωθεί πως χθες, το Ισλαμικό Κράτος διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον αρχηγό του «χαλιφάτου» να έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί λόγω αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ.
Μάλιστα δημοσίευσε ηχογραφημένο μήνυμα του ηγέτη του, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.
Σημειώνεται ότι η αυθεντικότητα του ηχητικού ντοκουμέντου δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, όμως διεθνή μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως πρόκειται όντως για τη φωνή του αλ-Μπαγκντάντι.
Ο ηγέτης του ISIS επισημαίνει πως «η επέλαση των ιερών πολεμιστών (μουτζαχεντίν) δεν θα σταματήσει έως ότου να φτάσουν στη Ρώμη», υπογραμμίζοντας δε πως το «χαλιφάτο» θα συνεχίσει να επεκτείνεται, «Αλάχ θέλοντος».
Καλεί επίσης τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να «προκαλέσουν εκρήξεις ηφαιστείων ιερού πολέμου» και «να βάλουν φωτιά» ανά τον κόσμο. Μάλιστα, ζητά συγκεκριμένα επιθέσεις κατά της Σαουδικής Αραβίας, την οποία χαρακτηρίζει το «κεφάλι του φιδιού».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης