Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα… άκρα η σύγκρουση Ε.Ε. και Google - Οι Γερμανοί ζητούν τη διάσπαση της αμερικανικής εταιρείας!

Στα… άκρα η σύγκρουση Ε.Ε. και Google - Οι Γερμανοί ζητούν τη διάσπαση της αμερικανικής εταιρείας!
Σκληραίνει τη στάση της η Ευρωπαϊκή Ένωση
Στα… άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ Google και Ε.Ε., καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει τη… διάλυση του διαδικτυακού «γίγαντα»!
Ειδικότερα, σύμφωνα με προσχέδιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο αποκαλύπτουν οι Financial Times, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση έναντι της Google, τόσο στο ζήτημα της έρευνας των εποπτικών αρχών, όσο και στο ζήτημα της συρρίκνωσης του μεριδίου αγοράς της αμερικανικής εταιρείας.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο προσχέδιο, οι Ευρωπαίοι βουλευτές προτείνουν την διαίρεση της Google, καθώς θεωρούν αναγκαία τον διαχωρισμό μεταξύ των «μηχανών αναζήτησης» και των «εμπορικών υπηρεσιών».
Μάλιστα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το προσχέδιο τυγχάνει της στήριξης τόσο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όσο και των Σοσιαλδημοκρατών.
Βέβαια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν διαθέτει την ισχύ να διατάξει τη διάσπαση μίας εταιρείας, αλλά αν μη τι άλλο, αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την απόφαση της αρμόδιας αρχής, ήτοι της Κομισιόν.
Προεξέχουσες δυνάμεις στη «μάχη» εναντίον της Google αναδεικνύονται οι Γερμανοί πολιτικοί, οι οποίοι πολλάκις έχουν καταστήσει αναγκαίο τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων media από τις τηλεπικοινωνίες.
Ας σημειωθεί πως η Κομισιόν διεξάγει αυτή την περίοδο έρευνα, περί μεροληψίας των online μηχανών αναζήτησης της Google υπέρ υπηρεσιών της ίδιας της εταιρείας.
Το κείμενο του προσχεδίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης