Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φάκελος με δηλητήριο απεστάλη στον υπουργό Οικονομικών της Τσεχίας

tags :
Φάκελος με δηλητήριο απεστάλη στον υπουργό Οικονομικών της Τσεχίας
Ανάλογη επιστολή είχε ως παραλήπτη και τον υπουργό Εσωτερικών, την προηγούμενη Τρίτη 
«Μια θανάσιμη ποσότητα επικίνδυνου δηλητηρίου» περιείχε ο φάκελος που απεστάλη στον Τσέχο υπουργό Οικονομικών, Andrej Babis, σύμφωνα με Τσέχο αξιωματούχο.
Ο Radek Pokornik, εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, για τις έρευνες της επίμαχης επιστολής, η οποία έφτασε στα γραφεία του υπουργείου την περασμένη Πέμπτη.
Μάλιστα, πρόκειται για την δεύτερη αντίστοιχη περίπτωση μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς νωρίτερα, την Τρίτη, είχε αποσταλεί φάκελος με απειλητική για την ζωή ποσότητα κυανίου, στον υπουργό Εσωτερικών, Milan Chovanec.
Και οι δύο φάκελοι κατασχέθηκαν προτού αποτελέσουν απειλή.
Επιπλέον, άλλος ένας ύποπτους φάκελος απεστάλη στο προεδρικό γραφείο την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο οι έρευνες έδειξαν ότι δεν περιείχε δηλητήριο.
Δεν έχουν γίνει σαφείς οι λόγοι για τους οποίους οι δύο υπουργοί μπήκαν στο στόχαστρο, όμως εικάζεται ότι σχετίζεται με τις προσπάθειες της κυβέρνησής να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών ή με το γεγονός ότι η κυβέρνηση βοηθά τον κουρδικό στρατό ενάντια στους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης