Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη λήψη νέων μέτρων - Σε ετοιμότητα εάν οι συνθήκες απαιτήσουν νέες δράσεις

ΕΚΤ: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη λήψη νέων μέτρων - Σε ετοιμότητα εάν οι συνθήκες απαιτήσουν νέες δράσεις
Τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ, B. Coeuré και C. Noyer διαβεβαιώνουν για τη δέσμευση της ΕΚΤ να κάνει ότι είναι απαραίτητο για τη στήριξη της οικονομίας
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αποφασίσει βιαστικά για την αύξηση της στήριξης που παρέχει και τα όποια μέτρα θα εξαρτηθούν από τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Benoit Coeuré σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Πρέπει να αντιληφθούμε πώς λειτουργούν αυτά που έχουμε ήδη αποφασίσει - δεν πρόκειται να σπεύσουμε να λάβουμε νέα απόφαση χωρίς τη γνώση αυτή», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης που είναι υπεύθυνος για τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στις αγορές, εν όψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας την επόμενη Πέμπτη.
«Πρέπει να εξετάσουμε τα στοιχεία και να συζητήσουμε διεξοδικά όλες τις δυνατές επιλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά την αγορά νέων στοιχείων ενεργητικού. Υπάρχει ομόφωνη συμφωνία του Διοικητικού Συμβουλίου ότι μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις, όπου θα χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα», πρόσθεσε.

Noyer (ΕΚΤ): Δεν θα πρέπει να υπάρχει ποσοτικό όριο στις αγορές τίτλων της ΕΚΤ - Στόχος η επαναφορά του πληθωρισμού

Η επέκταση του ισολογισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 1 τρισ. ευρώ είναι μια ένδειξη ότι η ευρω-τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για την επαναφορά του πληθωρισμού κοντά στο στόχο.
Αυτό ανέφερε ο C. Noyer, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ,  σε δηλώσεις του από το Τόκιο, υπονοώντας ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω δράση για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον Noyer, η δήλωση της ΕΚΤ σχετικά με το μέγεθος του ισολογισμού της "δεν διατυπώνεται ως σταθερή δέσμευση, αλλά ως προσδοκία.
Παρ 'όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό", είπε ο Noyer, ο οποίος ηγείται επίσης της Τράπεζας της Γαλλίας.
"Θα πρέπει σίγουρα να θεωρηθεί ως σαφής ένδειξη ότι υπάρχει διάθεση για περαιτέρω δράση, αν χρειαστεί, η οποία δεν θα πρέπει να εμποδίζεται από κανένα ποσοτικό περιορισμό ή όριο".
Επίσης, ο Noyer δήλωσε ότι η καθοδήγηση σχετικά με το μέγεθος του ισολογισμού της ΕΚΤ "μπορεί μόνο να βοηθήσει στην επίτευξη των προσδοκιών σύμφωνα με τον ορισμό της σταθερότητας των τιμών"
Οι ανησυχίες για τη «δημοσιονομική κυριαρχία» δεν θα πρέπει να είναι ένα ζήτημα που έχει τεθεί σε περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης