Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς μία κοινή απόφαση για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, οι μεγαλύτερες παραγωγοί του κόσμου

Προς μία κοινή απόφαση για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, οι μεγαλύτερες παραγωγοί του κόσμου
Ο εκπρόσωπος της Βενεζουέλας θα συναντηθεί τόσο με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων χωρών μελών του ΟΠΕΚ, όσο και με τους εκπροσώπους του Μεξικού και της Ρωσίας
Συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Σαουδικής Αραβίας, του Μεξικού και της Ρωσίας δήλωσε ότι θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο Rafael Ramirez, εκπρόσωπος της Βενεζουέλας για τον ΟΠΕΚ, στη Βιέννη.
Ο κ. Ramirez δήλωσε πως στα πλαίσια των συζητήσεων για την διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου, θα εξεταστούν ζητήματα όπως η κατάσταση της αγοράς, ενώ θα γίνει και ένας συντονισμός σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
Σύμφωνα με τον κ. Ramirez «η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική».
Φαίνεται ότι γίνονται κινήσεις, ώστε οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες, είτε συμμετέχουν στον ΟΠΕΚ, είτε όχι, όπως το Μεξικό και η Ρωσία, να πάρουν μια κοινή απόφαση για την μείωση της παραγωγής του αργού πετρελαίου με στόχο να γίνει έλεγχος στις τιμές του πετρελαίου.
Ωστόσο, ακόμα και αν η μείωση της παραγωγής συμφωνηθεί, η αγορά πετρελαίου παραμένει επιφυλακτική σχετικά με τις πραγματικές συνέπειες της απόφασης.
Πάντως, η μείωση της μεξικανικής και της ρωσικής παραγωγής θεωρείται από πολλούς δεδομένη, καθώς από την μία υπάρχει η «γήρανση» των πετρελαιοπηγών, καθώς και, στην περίπτωση της Ρωσίας, των δυτικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης