Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο αιματοκύλισμα από το Ισλαμικό Κράτος - Τουλάχιστον 19 νεκροί από επίθεση στην ανατολική Συρία

Νέο αιματοκύλισμα από το Ισλαμικό Κράτος - Τουλάχιστον 19 νεκροί από επίθεση στην ανατολική Συρία
Η επίθεση είχε στόχο θέση των κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης
Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία, καθώς τουλάχιστον 19 στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί πιστοί στο συριακό καθεστώς σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.
Ειδικότερα οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) επιτέθηκε με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, σε θύλακα ελεγχόμενο από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.
Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς την Πέμπτη και είχε στόχο θέση των κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης, σημείο στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των πολιορκημένων στρατευμάτων, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στις μάχες που ακολούθησαν, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν ορισμένες κυβερνητικές θέσεις, δύο άρματα μάχης, ένα θωρακισμένο όχημα, πυροβόλα και αυτόματα όπλα, σύμφωνα με την ΜΚΟ. Κατά τις πληροφορίες τις οποίες συγκέντρωσε η ίδια πηγή, οι ισλαμιστές έχασαν επτά μαχητές.
Το Ι.Κ. φέρεται ότι ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της πλούσιας επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζορ, αλλά η μισή πρωτεύουσά της συνεχίζει να βρίσκεται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως και το στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Αυτές πιστεύεται ότι είναι οι τελευταίες εναπομείνασες θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στη συγκεκριμένη ανατολική επαρχία.
Σταδιακά το Ι.Κ., το οποίο έχει αποσχιστεί από την Αλ Κάιντα, εδραιώνει τον έλεγχό του στην πετρελαιοπαραγωγική επαρχία.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν με πυροβολικό την αεροπορική βάση στη Ντέιρ Αλ Ζορ και άλλες περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.
Το κρατικό συριακό πρακτορείο SANA δεν έκανε καμιά αναφορά στις μάχες. Την Τετάρτη είχε μεταδώσει ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα κατάφεραν βαριές απώλειες στο Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ και ότι κατέστρεψαν ένα αυτοκίνητο-βόμβα το οποίο οδηγούσε Λίβυος καμικάζι.
Το Ι.Κ. δέχεται επιθέσεις από αέρος τις οποίες εξαπολύει διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία τωνΗΠΑ, αλλά αυτό δεν έχει εμποδίσει τους πολεμιστές του να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ΄Άσαντ και άλλων στόχων.
Εξάλλου, ακτιβιστής στη Ντέιρ Αλ Ζορ ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters επισήμανε ότι ο διεθνής συνασπισμός «δεν έχει προχωρήσει σε πλήγματα» εναντίον των τζιχαντιστών του Ι.Κ. αφότου ξεκίνησε η επίθεση στην αεροπορική βάση. «Η τελευταία αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού είχε γίνει πριν από περίπου μια εβδομάδα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης