Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Πιθανή η αναθεώρηση του προϋπολογισμού 2015 της Ρωσίας, λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών

Medvedev: Πιθανή η αναθεώρηση του προϋπολογισμού 2015 της Ρωσίας, λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών
Απώλειες πολλών δισ. δολαρίων μετρά η ρωσική οικονομία από τις κυρώσεις της Δύσης, τόνισε ο ρώσος πρωθυπουργός
Πιθανή εκτιμά την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2015 της Ρωσίας ο πρωθυπουργός της χώρας, Dmitry Medvedev, εν μέσω των δυσμενών εξωτερικών και εσωτερικών οικονομικών συνθηκών.
Σε συνέντευξή του ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αν οι οικονομικές συνθήκες αλλάξουν σημαντικά, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα σενάρια (σ.σ. για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξης της χώρας) και τελικώς θα πρέπει να λάβουμε μια απόφαση για τον προϋπολογισμό», κάτι ωστόσο που δεν γίνεται ως τώρα, όπως διευκρίνισε.
Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, ανέφερε, βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο σενάριο που μπορεί να αλλάξει.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί επισταμένως τι συμβαίνει στην αγορά πετρελαίου, προσθέτοντας ότι στα τέλη του προηγούμενου έτους οι τιμές του πετρελαίου ανά βαρέλι ήταν σταθερές μεταξύ των 110-115 δολαρίων το βαρέλι, όταν τώρα έχουν φθάσει στα 65-70 δολάρια, περίπου στο ήμισυ.
Ο παράγοντας αυτός, πρόσθεσε, έχει προκαλέσει μια σειρά από συνέπειες, με κύριες αυτές που σχετίζονται με την ισοτιμία του ρουβλίου, η οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Medvedev, επηρεάζεται τόσο από τις τιμές του πετρελαίου όσο και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα λόγω της ουκρανικής κρίσης.
Ακόμη τόνισε ότι οι κυρώσεις της Δύσης έχουν προκαλέσει απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων στη ρωσική οικονομία, ενώ και η ευρωπαϊκή οικονομία έχει υποστεί απώλειες 40 δισ. δολ. το 2014 και είναι πιθανόν να φθάσουν τα 50 δισ. δολ. το 2015.
Όσον αφορά το ρούβλι, ο ρώσος πρωθυπουργός τόνισε ότι μακροπρόθεσμα η δραματική διολίσθησή του είναι μη επικερδής για τη ρωσική οικονομία και επιπλέον, σημείωσε, η πλειονότητα των αναλυτών και οικονομολόγων εκτιμά ότι την παρούσα στιγμή το ρούβλι έχει αποδυναμωθεί παρά πολύ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης