Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος τον Οκτώβριο, ανήλθε σε 24 δισ. ευρώ

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος τον Οκτώβριο, ανήλθε σε 24 δισ. ευρώ
Αναλυτές εκτιμούσαν ενίσχυσή του στα 19,6 δισ. ευρώ
Απροσδόκητη αύξηση καταγράφηκε στο εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο, όπως κατέδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, χάρη κυρίως στην ισχυρή άνοδο των εξαγωγών και της σταθεροποίησης των εισαγωγών.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat, το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε τον Οκτώβριο του 2014 στα 24 δισ. ευρώ έναντι των 16,5 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα και σε σχέση με 18,1 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014.
Αναλυτές εκτιμούσαν ενίσχυσή του στα 19,6 δισ. ευρώ.
Η αύξηση του πλεονάσματος, σημειώνει η Eurostat, οφείλεται στην αύξηση κατά 4% σε ετήσια βάση των εξαγωγών και στη σταθεροποίηση των εισαγωγών.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, τον Οκτώβριο το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 19,4 δισ. ευρώ, ύστερα από ελαφρά μείωση 0,3% των εξαγωγών και μείωση 1,3% των εισαγωγών σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014.
Λεπτομερή στοιχεία για τον Οκτώβριο δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, ωστόσο τα στοιχεία για το εννεάμηνο του 2014 καταδεικνύουν ότι η κύρια βελτίωση στο εμπορικό ισοζύγιο οφείλεται στην πτώση των τιμών ενέργειας.
Το έλλειμμα στο ενεργειακό ισοζύγιο στο εννεάμηνο του 2014 υποχώρησε στα 214,8 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 239,5 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης