Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Στο +0,3% ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο - Αποπληθωρισμός σε μηνιαία βάση

Eurostat: Στο +0,3% ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο - Αποπληθωρισμός σε μηνιαία βάση
Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά +0,7% σε ετήσια βάση
Στο +0,3% ανήλθε ο πληθωρισμός βάσει δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Eurostat.
Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ εγείρουν εκ νέου ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, με τον δείκτη να βρίσκεται σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα, αρκετά κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό +2%.
Σημειώνεται, επίσης, ότι πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού από τα τέλη του 2009, καθώς σε μηνιαία βάση, ο δείκτης έπεσε σε επίπεδα αποπληθωρισμού, με τις τιμές να υποχωρούν κατά 0,2%, από τον Οκτώβριο.
Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις έντονες μεταβολές στα τρόφιμα και τα αγαθά ενέργειας, διαμορφώθηκε στο +0,7% σε ετήσια βάση, ενώ υποχώρησε οριακά, κατά 0,1%, σε μηνιαία βάση.
Τα τελευταία αποτελέσματα αναμένεται να ασκήσουν έντονες πιέσεις στην ΕΚΤ για άμεση και δυναμική πολιτική για τον περιορισμό των αποπληθωριστικών τάσεων, που απειλούν την κοινή πορεία της ζώνης του ευρώ και να αποφευχθεί το δυσμενές σενάριο του να γίνει η Ευρωζώνη μια νέα Ιαπωνία.
Στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, σε ετήσια βάση οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο -1,2%, από -1,8% τον Οκτώβριο ενώ σε μηνιαία βάση στο -0,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης