Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναίνεση στους κόλπους της ΕΚΤ για τη λήψη νέων μέτρων - Coeure: Αναγκαία η δράση

Συναίνεση στους κόλπους της ΕΚΤ για τη λήψη νέων μέτρων - Coeure: Αναγκαία η  δράση
"Οι διαφωνίες δεν έγκεινται στο εάν πρέπει να δράσουμε, αλλά στο πώς θα δράσουμε"
Ευρεία συναίνεση στην αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων διαπιστώνει εντός των κόλπων της ΕΚΤ ο Benoit Coeure.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ καθιστά σαφές πως εντός της κεντρικής τράπεζας διαφαίνεται ευρεία συναίνεση στην αναγκαιότητα περαιτέρω δράσης.
Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ο B. Coeure διευκρίνισε πως οι διαφωνίες δεν έγκεινται στο εάν πρέπει να δράσουμε, αλλά στο πως θα δράσουμε.
«Εάν θέλουμε να κάνουμε περισσότερα, τότε εμείς πρέπει να φθάσουμε σε τμήματα της αγοράς, όπου χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης» σημείωσε παράλληλα.
Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως «αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να προβούμε μόνο στην αγορά κρατικών ομολόγων».
Άλλωστε, παρόμοιου ύφους ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του B. Coeure, ο οποίος υποστήριξε πως «η ευρεία συναίνεση στο εκτελεστικό συμβούλιο αφορά την ανάγκη νέας δράσης» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αποσαφήνισε πως η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να βιώσει ακόμη ένα έτος ύφεσης.
«Ήδη η Ευρωζώνη ανακάμπτει με αργούς ωστόσο, ρυθμούς» διέτεινε εν συνεχεία, ενώ απέκλεισε τον κίνδυνο διολίσθησης σε αρνητικούς ρυθμούς πληθωρισμού.
Όσον αφορά την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου, διαμήνυσε πως «αναμφίβολα συνιστά μία θετική είδηση για την Ευρωζώνη, καθώς οι χαμηλές τιμές ενέργειας στηρίζουν την αγορά ενέργειας από τα νοικοκυριά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης