Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας

tags :
Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας
Οι Έλληνες πολίτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την κυβέρνηση τους τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Την άποψη ότι όποια και αν είναι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους δανειστές της  εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την κυβέρνηση τους, αν και υπογράμμισε πως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους της.
«Ελλάδα και Ισπανία έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για να παραμείνουν στο ευρώ.
Πλέον οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν το εάν επιθυμούν να παραμείνουν στο ενιαίο νόμισμα ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hollande, ο οποίος σημείωσε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από τη λιτότητα.
Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Inter τόνισε ότι η Γαλλία χρειάζεται ανάπτυξη της τάξης του 1% για να μειώσει την ανεργία.
Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι από το 2015, ενώ τόνισε ότι οποιοδήποτε επιπλέον ποσοστό ανάπτυξης θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του ελλείμματος.
Ο Hollande επιπλέον σημείωσε πως η νομοθεσία για τις απολύσεις εργαζομένων θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με οικονομικά προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης